سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نمایشگاه فناوری نانو، درخصوص استفاده از محصولات نانو در صنعت کشاورزی گفت: نمایشگاه نانو از نمایشگاه های فعال کشور است، اهمیت ویژه ای دارد و دانش روز دنیا است. در وزارت جهاد کشاورزی با محوریت سازمان تحقیقات تات، یک کارگروه نانو داریم که رئیس سازمان مدیریت آن را برعهده دارد و هدف راهبردی ما استفاده از محصولات در حوزه کشاورزی است، هر چند که در تات کارهای بنیادی با نگاه به کشاورزی در حوزه نانو انجام میگیرد ولی تحقیقاتی که تا امروز انجام شده و محصولاتی که به دست آمده را در آینده در حوزه کشاورزی بکار خواهیم گرفت.
وی افزود: امروز نانو حباب در دامپروری و کشاورزی مورد استفاده است که افزایش عملکرد بسیار خوبی داشتیم، در بحث ماندگاری یکی از دغدغههای ما است و با برنامه های انجام گرفته امیدواریم به عمل برسیم و به دنبال آن هستیم که میوه تنظیم بازار امسال را با نگاه به حوزه نانو در پوشش و ماندگاری ارائه کنیم ، زیرا مردم در ایام عید طیف زمانی استفاده از محصولات را دارند و امیدواریم اولین نمونه را در تنظیم بازار ارائه دهیم لذا با این نگاه از تمام عزیزان و شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی استقبال می کنیم و یکی از وظایف ما توسعه این بخش است.اگر محصولاتی در حوزه کشاورزی در بسط شرکت های دانش بنیان باشد حتما در زمینه تجاری سازی ، استفاده و رایج کردن آن در بخش کشاورزی که از رسالت های ما و مورد حمایت تات است.
وزیر جهاد کشاورزی درخصوص بازدید از نمایشگاه فناوری نانو گفت: طیف خوبی از محصولات و شرکت ها بودند و بنظر من با موفقیت پیش می روند و هر روز رشد خواهند داشت.
دهنوی گفت: هنوز در حوزه تجاری سازی عقب هستیم
دکتر دهنوی رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان درخصوص نمایشگاه فناوری نانو و کیفیت محصولات دانش بنیان گفت: باعث افتخار و غرور ما ایرانی ها است که کشور پیشرفتی در حوزه نانو فناوری داشته ، در این نمایشگاه دستاوردها نشان داده شده و خواهش من این است که هموطنان از این نمایشگاه بازدید کنند . در حوزه نانو فناوری و سایر حوزه های دانش بنیان هرچقدر در حوزه تولید علم ، ثبت اختراع و مواردی از جنس دانش موفق بودیم اما متاسفانه هنوز در حوزه تجاری سازی عقب هستیم. دولت اهتمام خیلی خوبی داشت و بیشتر آیین نامه ها مصوب و اجرایی شد ، تمرکز ما با همکاری دولت و مجلس را برای اجرایی شدن این آیین نامه و تکیه بر تجاری شدن است و مردم باید اثر محصول دانش بنیان را سرسفره و در زندگی ببینند و امیدواریم همانطور که در تولید علم و در حوزه تولید پایه ها و مفاهیم اصلی فناورانه موفق بودیم، در تجاری شدن هم موفق شویم و به قله ها برسیم.
دهنوی درخصوص صادرات محصولات هم بیان کرد: قبل از نمایشگاه مسئولین معاونت علمی توضیحات خوبی دادند که یکی از رمزهایی که بتوانیم محصول با کیفیت تولید کنیم این است که بتوانیم محصول صادراتی تولید کنیم بنابراین اگر تمرکز خود را بر توان صادراتی محصولات دانش بنیان بگذاریم ، خود به خود کیفیت مورد نیاز برای مردم تامین خواهد شد.
دهنوی درخصوص بازدید از نمایشگاه فناوری نانو گفت: پیشرفت های خوبی داشتیم و سبب شده تا کشور در حوزه تولید دانش و فناوری جزو کشورهای پیشرو باشد اما در حوزه تجاری سازی راه زیادی داریم ، کارهای خوبی شروع شده بویژه با تاکید بر حوزه کشاورزی،آب و نفت و گاز و امیدوارم مردم شاهد اثر ملموس این فناوری ها بر زندگی باشند.
دهقانی گفت:بزرگترین مشکل این کشور خام فروشی مواد اولیه است
دکتر روح الله دهقانی سرپرست معاونت علمی ریاست جمهوری درخصوص برنامه برای محصولات نانو گفت: ما الگوهای موفقی در توسعه تکنولوژی در کشور داریم ، ستاد توسعه فناوری های نانو هم یکی از این الگوهای موفق است و در مجموع می توان به الگوهای ستادهای مختلف افتخار کرد. این تجربه زیسته باید در سالی که طلیعه توجه ویژه به دانش بنیان ها بوده و باید گفت امسال شروع توجه به دانش بنیان ها است، بزرگترین مشکل این کشور خام فروشی مواد اولیه است که باید جلوگیری کنیم، از حوزه کشاورزی گرفته تا حوزه نفت و… و آن چیزی که ارزش افزوده اصلی را ایجاد میکند ، توجه به حوزه فناوری است وگرنه تجارت صرف اقتصاد چندان جذاب نیست . قطعا امسال و سال های بعد برنامه های جدی برای حمایت و توسعه شرکت های دانش بنیان و صنایعی که شبکه های دانش بنیان کشور را بکار میگیرند که این رونق ملی اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: بزرگترین مرحله رسیدن به این اتفاق همراهی دستگاه های دولتی است، وزیر جهاد کشاورزی با جدیت به حوزه دانش بنیان توجه دارد، مسئله و نیاز مطرح میکند و همچنین بالاترین مقام کشور رهبر معظم انقلاب تاکید ویژه ای به توجه دانش بنیان ها به حوزه کشاورزی دارند و این یعنی کشور آماده است تا بازار ملی خود را در اختیار این جوان ها قرار دهد.
دهقانی درخصوص جذب سرمایه گذاری داخلی و خصوصی گفت: مردم بسیار باهوش هستند ،ما نقدینگی های بسیاری در کشور داریم و مردم می توانند اتفاقات بزرگ را رقم بزنند ، اگر بتوانیم نشان دهیم که سرمایه گذاری در حوزه های فناوری منفعت و سود زیادی برای افراد و کشور دارد و به تدریج جریان های مردمی به این سمت جاری خواهد شد. کمک به بحث بورسی شدن شرکت های دانش بنیان، کمک به توسعه صندوق های کرات فاندینگ و مدل های مالی از این قبیل یکی از برنامه های جدی ما است.
دهقانی درخصوص اینکه برنامه ای برای توسعه صنایع پیشرو که تهدید را به فرصت تبدیل کردند، گفت: ما در کشور فرصت و نقاط قوت ویژه داریم که اگر بخواهیم بر آن ها تمرکز کنیم به چند مورد بیشتر نمی رسیم ، برنامه جدی این است که پیشران های اقتصاد کشور که با توجه به مزیت های سرزمینی و با توجه به استعداد های کشورشناسایی شوند و پنج الی شش برنامه بزرگ ملی را جلو ببریم که طی اجرای این برنامه ها ، شبکه های دانش بنیان هدفمند با محور بازار شکل بگیرند.
دهقانی در خصوص بازدید از نمایشگاه فناوری نانو گفت: بازدید از نمایشگاه احساس افتخار ملی را میدهد و توصیه میکنم دانشجویان و اساتید از نمایشگاه بازدید کنند،زیرا محلی برای ایده های نو و محلی برای ایجاد ارتباطات جدید است و امیدوارم سالهای آینده شاهد رشد بیشتر و نمایشگاهی دو برابر وسعت امروز باشیم.