در گفتوگو با ایفنا مطرح شد؛
گلایه تولیدکنندگان از وزارت صمت
مدیر تولیدی فرش حیدریان از کمتوجهی مسئولین به صنعت فرش و حقوق بافندگان گلایه کرد.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران(ایفنا)، حسین حیدریان مدیر مجموعه تولیدی فرش حیدریان با 80 سال در زمینه فرش فروشی گفت: این مجموعه در زمینه تولید و جمعآوری دست بافته های قشقایی و بختیاری است. حدود 50 بافنده فرش ها را می بافند و در نهایت هنر دست آنان به آلمان، انگلیس و سوئد صادر می شود. بیشترین خواهان فرش دستباف ایران هم کشور آمریکاست.
وی ادامه داد: در 5 سال اخیر صادرات فرش 1 درصد شده است؛ یعنی قبلا گردش اقتصادی صادرات فرش 7 میلیارد دلار بود و الان 70 میلیون دلار شده است. در حال حاضر هند و پاکستان جایگاه ایران را در فرش دستباف تصاحب کردهاند. دیگر بافندههای درجه یک فرش در ایران وجود ندارد و برای مصرفکنندگان جوان هم رنگ مهمتر از بافت و نقش است زیرا سالانه با تغییر دکوراسیون فرش خانه را هم عوض میکنند.
حیدریان اظهار کرد: در هند و پاکستان فرش دستباف ارزانتر از ایران است زیرا نیروی کار در ایران گران است. از طرفی وزارت میراث فرهنگی میتواند به بافندگان گلیم تسهیلات بدهد اما اینکار را نمیکند. وزارت صمت هم فقط حامی نورچشمیهاست.
وی با اشاره به نبود مواد اولیه، افزود: کار تبریز و مشهد و کاشان با نخ است که به راحتی آن را از کارخانه تهیه میکنند اما رنگ فرشهای تولیدی حیدریان گیاهی است به همین دلیل تولید گران می شود و اگر تولیدکنندهای توان مالی نداشته باشد از گردانه تولید حذف خواهد شد.