معاون صنایع وزارت صمت در جمع خبرنگاران:
آمار صادرات فرش واقعی نیست
محمدمهدی برادران در مراسم افتتاح بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف، درباره اقدامات وزارت صمت برای رفع مشکلات صنعت فرش صحبت کرد.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران(ایفنا)، محمدمهدی برادران معاون صنایع وزارت صمت در حاشیه مراسم افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف با بیان اینکه این رویداد شامل ۶۰۰ غرفه میباشد، گفت: شرکتکنندگان نمایشگاه در زمینه تولید و صادرات فرش فعال هستند. همچنین تمرکز ویژه نمایشگاه بر موضوع صادرات و نمایش فرشهای فاخر بوده است.
وی با اشاره به اشتغالزایی صنعت فرش برای ۳۵ هزار نفر از افراد، اظهار کرد: شناسنامه دار کردن فرش ایران، توجه به فرش فاخر، شناسایی فعالان حوزه فرش و تقدیر از آنها و همچنین تهیه محتوا از فرآیند طراحی و تولید فرش از چشماندازهای مهم بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف تهران میباشد.
معاون صنایع وزارت صمت در خصوص توجه نمایشگاه به شرکتهای دانشبنیان، گفت: شعار سال که دانشبنیان است، منحصر به مجموعه و صنایع خاصی نیست. با برگزاری همایش های علمی و آموزشی در نمایشگاه و ایجاد مجموعههای خلاق، یک نسل جدید از فعالان فرس در حوزه دانش بنیان به کمک این صنعت آمدهاند. در این نمایشگاه هم چند نرمافزار برای اولین بار ارائه می شوند؛ نرمافزارهای قوی که طراحی مکان را با فرش تطبیق میدهند.
وی ادامه داد: در فروش فرش قیمت گذاری منصفانهای صورت میگیرد و برای افزایش توان خرید مردم، اجناس به صورت اقساطی در اختیار مردم قرار میگیرد.
به گفته او آمار فعلی صادرات فرش واقعی نیست و حجم زیادی از صادرات از کانال های مختلف انجام میشود و در آمارها لحاظ نمیگردد.
برادران با بیان اینکه آمار صادرات فرش در حال حاضر ۶۰ میلیون دلار اعلام شده است، مطرح کرد: بعد از نفت، صنعت فرش هدف تحریمها بود؛ در حال حاضر قیمت گذاری نسبت به قیمت واقعی کمتر است تا در فرآیند برگشت ارز مشکلی پیش نیاید. در مجموع لازم است که کانالهای مالی صورت بگیرد تا مبالغ برگشت داشته باشند.
این معاون وزیر در پاسخ به اقدامات وزارت صمت برای رفع مشکلات صادرکنندگان فرش، بیان داشت: بیشترین گشایش در زمینه مشکلات صادرکنندگان فرش اتفاق افتاده و بیشترین تسهیلات و تمهیدات برای فرش در نظر گرفته شده است.