به گزارش ایفنا؛ وزیر بهداشت در این زمینه گفت: در سالهای اخیر ما پیشرفتهای خوبی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی در کشور داشتهایم. این نکته باعث افتخار است که جوانان ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، هم در زمینه تجهیزات سرمایهای و هم تجهیزات مصرفی فعالیت میکنند. در نمایشگاه ایران هلث در حدود 500 غرفه و از 25 کشور جهان حضور داشتند.
پرویز عیناللهی ادامه داد: در این نمایشگاه بیش از 120 شرکت دانشبنیان داخلی حضور داشتند که برخی تولیداتی که عرضه کردهاند انحصاری و با کیفیت بالایی بود. به همین دلیل برآورد کلی من از این نمایشگاه مثبت است و فکر میکنم کیفیت نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته به مراتب بهتر بوده است. ما باید به نقطه ای برسیم که بتوانیم تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی در حدود 40 درصد نیازهای کشور را در داخل تولید میکنیم و 60 درصد واردات داریم که رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار هزینه برای کشور دارد. ما امیدواریم با تلاشهایی که صورت میگیرد این هزینه را کاهش بدهیم. در سال گذشته ما موفق شدیم در حدود 120 میلیون دلار صادرات به کشورهای مختلف داشته باشیم. با توجه به شرایط موجود ما به دنبال این هستیم که در آینده بازاریابی بهتری برای فروش محصولات تولیدی خود به کشورهای جهان داشته باشیم.
عیناللهی خاطرنشان کرد: من تاکنون با بیش از 10 وزیر بهداشت از کشورهای مختلف مذاکره دوجانبه داشتهام که بسیاری از آنها درخواست داشتند با جمهوری اسلامی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و دارو مشارکت داشته باشند. برخی از کشورها مانند چین، هند، مالزی و عربستان نیز دارای امکاناتی بودند که تمایل داشتند این امکانات را در اختیار جمهوری اسلامی قرار بدهند. ما امیدواریم در دیدارهای آیندهای که با وزرای کشورهای دیگر داریم این موضوع را به نتیجه برسانیم.
وزیر بهداشت گفت: در دولت آیین نامه حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصویب شده و به همین دلیل ما به دنبال ایجاد شهرکهای دانشبنیان در حوزه پزشکی هستیم. در سالهای اخیر ما در حدود 43 درصد رشد تولید دانشبنیان در حوزه پزشکی داشتهایم که امیدواریم این رقم در سال آینده افزایش پیدا کند.
عیناللهی درباره مهاجرت 16 هزار پزشک به خارج از کشور گفت: ما برای اینکه بتوانیم شرایط خوبی را برای حفظ نخبگان ایجاد کنیم اقدامات خوبی را انجام دادهایم. یکی از این اقدامات این بوده که در بیمارستانها سطح درآمد کادر پزشکی را افزایش دادهایم و که حتی به دو برابر نیز رسیده است. شرایط در مناطق محروم متفاوت است و ما در این مناطق سقف را برداشتیم و وضعیت به صورتی است که هرکسی به هر میزان که کار کند حقوق میگیرد. از سوی دیگر در مجلس نیز در راستای کاهش مالیات پزشکان اقدامات مؤثری صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: آن چیزی که امروز برای ما حائز اهمیت است دیپلماسی علم است. باید شرایطی به وجود بیاید که نخبگان به کشور خود علاقه مند باشند. یک دیپلمات هیچگاه کشور خود را ترک نمیکند و به همین دلیل ما به دنبال این هستیم که نخبگان در کشور خودمان فعالیت کنند که مهمترین ابزار آن این است که بسترها و زمینههای فعالیت نخبگان در کشور فراهم شود. هدف ما این است که از مهاجرت پزشکان به کشورهای دیگر جلوگیری کنیم تا در کشورمان به فعالیت خود ادامه بدهند.