به گزارش ایفنا، در راستای توسعه ابزارهای نوین مالی مبنی بر بازار سهام الکترونیکی با مشارکت عمومی و قابلیت پشتیبانی از کسبوکارهای نوپا، تفاهمنامه همکاری میان معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد.
این تفاهمنامه صبح امروز هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی منعقد شد، به امضای «امید رضاییفر» سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و «علیرضا شاه میرزایی» معاون تجارت و خدمات وزارت صمت رسید.
موضوع این تفاهمنامه همکاری عبارت است از:
– مطالعه و طراحی ابزار نوین مشارکت مردمی و جمع سپاری مالی در راستای توسعه بازارهای مالی، سرمایهای و تأمین مالی حوزه اقتصاد دانش پایه (شرکتهای دانشبنیان و فناوری) و تهیه الزامات و نیازمندیهای آن مبتنی بر بازار سهام
_ برنامهریزی اجرایی و ساختارسازی در راستای ایجاد بازار بورس/ فرابورس سهام جدید براساس قوانین و مقررات کشور مبتنی بر خدمات الکترونیک (بازار سهام الکترونیکی) با قابلیت فعالیت مستمر زمانی و پشتیبانی جدی از کسبوکارهای نوپا
_ زمینهسازی استفاده از فناوریهای بلاکچین و رمز ارز در معاملات بازار بورس با قابلیت استفاده برای شرکتهای مختلف در مقیاس کوچک با تسهیل فرآیندهای اجرایی در جذب یا ارائه خدمات به کسبوکارهای جدید
_ امکان پذیرش سرمایه و سهام در سطح بینالمللی با طراحی استانداردهای پایه در این بازار
_ امکان حضور شرکتهای بزرگ متقاضی تأیید شده در بورس فوقالذکر جهت تعیین سطح دسترسی و معاملات منطقهای و بینالمللی
_ امکان پذیرش شرکتهای تعاونی و صندوقهای تعاونی با استانداردهای طراحی شده مناسب در تمام حوزههای فناوری و خدمات مبتنی بر آن در بازار سهام فوق به ویژه فناوریهای مالی
_ طراحی خدمات کارگزاری در حوزههای تخصصی، نظیر ارزشگذاری دانش فنی و داراییهای نامشهود، امور مالی، حسابداری و… و ارتقا سطح دانش فنی متناظر با آنها
این تفاهمنامه از زمان امضای طرفین به مدت سه سال معتبر بوده و در صورت توافق طرفین قابل تمدید است.
در حاشیه این مراسم، سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت گفت: سال گذشته خبری در خصوص رشد ۸ درصدی بخش صنعت در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۱ منتشر شد در حالی که رشد کل اقتصاد ۳.۷ درصد بود. همچنین گزارشی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس مبنی بر رشد ۱۲ درصدی تولید شرکتهای صنعتی بورسی در اسفندماه منتشر شد و در پنج ماه پایان سال گذشته نیز بیش از ۵ درصد رشد تولید محقق شد که بی سابقه بوده است.
وی افزود: پرسیده میشود که منشأ این رشد کجاست؟ سال گذشته شاهد رشد فعالیت واحدهای تولیدی و همچنین فعال شدن حدود ۱۷۰۰ واحد تولیدی تعطیل بودیم. یکی از موارد مهم ک در تولید تأثیرگذار است رشد خدمات کسبوکارهاست. ما از سال گذشته در وزارت صمت بازار خدمات کسبوکار را ساماندهی کردیم ک سال گذشته نمایشگاه خدمات کسبوکار برگزار شد و بستری برای معرفی فعالان این حوزه بود که سپس در سایر استانها نیز برگزار و تکرار شد.
به گفته فاطمی امین، اتفاق دیگر که به صورت نمادین امروز صورت گرفت، صدور مجوز برای شرکتهای خدمات کسبوکار بود که مرحله پس از آن بحث رتبه بندی است.
وزیر صمت در پایان اظهار کرد: اتفاق دیگر امضای تفاهمنامه سهجانبه همکاری راهاندازی و احداث پردیس نوآوری ارج بین وزارت صمت، شرکت ارج و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود که این موجب تقویت ارتباط صنعت و پارک خواهد بود. از این طریق دانشگاه در یک محیط صنعتی پارک احداث میکند ک اتفاق و نتایج خوبی را در پی خواهد داشت.
وی افزود: سومین اقدام بزرگی که امروز صورت گرفت، بورسی شدن کسبوکارهای نوپا است که میتواند در زمینه تقویت تأمین مالی آنها بسیار مؤثر باشد. امیدواریم مجموع این اقدامات مؤثر باشد و بتوانیم به لحاظ کیفی و کمی خدمات کسبوکار را در کشور توسعه دهیم تا شاهد افزایش توسعه و توانمندی کسبوکارهای ایرانی باشیم.
فاطمی امین در پایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر تجربه وی در زمینه کسبوکار خصوصی، گفت: سال ۱۳۷۵ در زمان دانشجویی شرکتی را ثبت کرده و فعالیت شرکت در زمینه کنترل از راه دور چاههای آب بود و به این وسیله از نزدیک با مشکلات کسبوکارهای نوپا آشنا هستم و به دلیل تجربیات متعدد شرایط و بستر فعالیت کسبوکارهای ایرانی را به خوبی درک میکنم.