عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا) در خصوص اینکه صنعت گردشگری صنعت بزرگی است اما به جایی که باید نرسیده و ارزآوری خاصی نداشته است، گفت: در دوران آقای خاتمی، با یکی از وزاری اطلاعات گذشته جلسه ای داشتیم که به من گفتند ما در بخش ضد جاسوسی یک شبکه بزرگی را در کشور دستگیر کردیم، موضوع این شبکه به این نحو بود که زمانی که قرار بود گردشگری در کشور رونق بگیرد، اتفاقاتی رخ دهد که گردشگری رونق نگیرد و خراب شود، کار این گروه همین بود و ریشه آن را در برخی کشورهای همسایه پیدا کردند، به این دلیل که به حدی گردشگری در ایران ظرفیت بالایی دارد که اگر به حداقلی که شایسته آن را دارد، برسد، رونق خیلی از کشورهای دیگر از بین میرود پس این نشان می دهد که همه آنها در تلاش هستند که گردشگری در ایران رونق نگیرد. به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و از لحاظ صدور ارزشها و ظرفیتهای که در کشور داریم با هیچ کجا در دنیا قابل مقایسه نیست. با اینکه به تئوری توهم و توطئه اعتقاد زیادی ندارم ولی در این مسئله معتقد هستم که بسیاری کار می کنند تا گردشگری ما رونق نگیرد. پس باید هر اتفاقی که مانعی برای گردشگری است، با سوظن نگاه می کنیم.
او ادامه داد: در خیلی از جلسات دولت و حاکمیتی وقتی مسئله ای خیلی روشن است و با انجام کار رونق گرفته می شود، بهانه واهی آورده می شود و جلو کار را می گیرند، همین را مثال می زنم و به این بهانه ای که آورده می شود، مشکوک هستم به این دلیل که خیلی از کارها می تواند راحت تر انجام شود ولی بعضی مواقع نظام اداری ما نظامی پوسیده و ناکارآمد است که اجازه رونق در این حوزه را نمی دهد. ما در زیرساخت ها، راه ها، خطوط هوایی و در سرویس ها و خدمات ملی مشکل داریم و به عنوان مثال با توجه به مشکلات خارجی که در این حوزه داریم، این مشکل در اینترنت هست و این ها موانعی را برای گردشگری ایجاد می کند. ابتدا باید تحول در فکر حاکمیت و مسئولان را ایجاد کنیم و همه باید برای گردشگری تلاش کنند.
ضرغامی درخصوص افتتاح پروژههای جدید گفت: خوشبختانه در طول این مدت و در دولت سیزدهم ما در بسیاری از حوزه های زیرساختی وارد شدیم و سعی در انجام کارهای جدیدی داریم و این برای سرمایه گذاران جای امیدواری دارد که وام تبصره هجده از مهمترین آن ها است. ما امسال ظرفیت بالایی را ایجاد کردیم و ۳۳۳ پروژه با ارزش بیش از هفت هزار میلیارد افتتاح شدند که بخش زیادی بخاطر تبصره هجده و وام های که دادیم، است. قیمت برق، گاز، زمین و اعطای مجوز بخصوص در حوزه های خاص گردشگری مانند گردشگری دریایی که سوخت را یارانهای کردیم و ده ها اقدام مشابه برای کسانی که میخواهند در حوزه گردشگری فعالیت کنند ولی هنوز در ابتدای راه هستیم و باید نشان دهیم که مصمم هستیم که گردشگری را رونق دهیم. متأسفانه برخی هنوز نگاه گردشگری در کشور ندارند و به بهانه های واهی تلاش می کنند که محدودیت هایی برای گردشگران ایجاد کنند.
وزیر در خصوص برخورد مناسب با توریست ها در کشور بیان کرد: مردم ما مهمان پذیر هستند و هرکسی که از خارج وارد ایران می شود، اول نگاهش درباره ایرانی ها و ایران هراسی عوض می شود که بخشی از آن به دلیل فرهنگ مردم ما است اما در کنار آن نظام مسائلی را در حوزه های مختلفی که می تواند مانع ایجاد کند، داریم و جلساتی را با دستگاههای مربوطه گذاشتیم برای مثال نیروی انتظامی که تفاهم نامه ای را امضا کردیم و بسیاری از آن ایستگاههای که در اختیار دستگاه های انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی بود و می توانست مانع ایجاد کند، احضار و آنها را رفع کردیم زیرا معتقدیم کارهای امنیتی باید نامحسوس باشد و اذیت کردن گردشگر هیچ مشکلی را حل نمی کند. با دستگاههای مختلف این تفاهمنامه را امضا می کنیم تا کار را برای گردشگران داخلی و خارجی آسان تر کنیم.
وی افزود: تمام مردم دنیا دوست دارند که به ایران بیایند و اکنون با تمام تبلیغات منفی که وجود دارد، میل و اشتیاق دنیا برای آمدن به ایران و گردشگری در کشور بالا است اما دولت هایشان مانع ایجاد می کند که حرکتی را برای مقابله با ایران هراسی با وزارت خارجه شروع کردیم و اطلاع رسانی درست به مردم دنیا که توجهی به توصیهها و موانعی که دولت هایشان ایجاد می کنند، نداشته باشد.
ضرغامی درخصوص مورد نقد قرار گرفتن گردشگری پویا و درباره نقدهای مطرح شده، گفت: من به همه منتقدین احترام می گذارم، زیر خیمه خاکستری من همه آنها جمع می شوند، من افتخار می کنم که خاکستری هستم، از خانمی که به حساب آن ها بد حجاب است تا نیروهای انقلابی و زحمتکش تا کسانی که دلشان برای ایران می تپد و ما ناگزیر هستیم که در کنار هم زندگی کنیم، حرف و نقد عالمانه را بپذیریم ولی هیچکس نباید راه را بر دیگران ببندد، راه اصلاحات و راه تحول سنگلاخ است اما بهسرعت هموار میشود.