حضور علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در آیین افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، اظهار کرد: ما شاهد تغییرات اقلیمی در سطح جهان هستیم که این تغییرات اقلیمی موجب تغییر الگوهای بارشی به خصوص در منطقه و کشور ما شده است که در چنین شرایطی ضرورت مدیریت آب امر بسیار مهمی است.
وی افزود: کاهش بارش ها و افزایش تقاضای آب با توجه به رشد صنعت و اقتصاد موجب شده توجه به مدیریت آب بیش از پیش افرایش یابد. اگر سرانه آب قابل برنامه ریزی را در طول ۵۰ سال گذشته بررسی کنیم، به شدت کاهش یافته و سرانه آبی که در اختیار هر ایرانی است از ۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه نیاز به مدیریت آب دلیلی شد برای برگزاری این نمایشگاه تا فرصتی باشد که فعالان اقتصادی، صنعتی و بازرگانی حوزه آب و آبفا کشور دور هم جمع شوند تا به مدیریت منابع آب کمک کنیم. مدیریت آب در کشور قابل تجمیع و برنامه ریزی و توزیع است. کاهش سرانه ابعاد امید بخش و نگران کننده ای دارد از جمله اینکه با روش های سنتی و غیر قابل حساب، همچنان ادامه دارد
از سویی دیگر که موجب خرسندی است، کاهش سرمایه به معنی رشد اقتصادی و صنعتی است.
به گفته محرابیان، این موارد حاکی از این است که کشور در حال رشد و پیشرفت است ک موجب خرسندی است و آنچه برای مسئولان و فعالان حوزه آب اهمیت دارد این است ک بتوانیم با این حجم از بارش نیازهای امروز و آینده را تامین کنیم که در این راه دو روش داریم که شامل برنامه ریزی و مدیریت روش های سخت افزاری و بالادستی و اجرای پروژه های مدیریت منابع آب در کشور است.
وی ادامه داد: باید به خود متذکر شویم ک چه بودیم و چه هستیم و در آغاز انقلابی اسلامی در چه جایگاهی بودیم و اکنون در چه نقطه ای قرار داریم که موجب مباهات و خوشحالی است. امروزه در کشور ما پروژه هایی در حال اجرا است مثل سد بختیاری که به عنوان بزرگترین سد جهان، افتخار صنعت سدسازی است ک تمامی امور به دست متخصصان ایرانی در حال اجرا است.
این در شرایطی است که کشور ما با توجه به مضیقه آبی که دارد، اما طرح های آبی از اهمیت بالایی برخوردار است و ما به این به سطح دانش و بالندگی افتخار میکنیم.
محرابیان با تأکید بر عزم جزم دولت و اختصاص اعتبارات فراوانی به این حوزه، اظهار کرد: موضوع آب مهمترین عنصر طرح های توسعه کشور محسوب میشود و نیاز است تا فعالان این بخش به فکر افرایش سرعت فعالیت های خود باشند.
وی افزود: در سنوات اخیر بخش پیمانکاری کشور تحلیل رفته و پیام من به شرکتها، پیمانکاران، فعالان این حوزه و … این است که عزم خود را جزم کنید و با سرمایه گذاری سنگین و اراده جدی به دنبال اجرا و تحقق این پروژه ها باشید.
وزیر نیرو در خصوص شاخص های مناطق محروم در ایران نیز گفت: این شاخص ها حکایت از پیشرفت های چشمگیری دارد. شاخص برق رسانی ایران در مناطق شهری ۱۰۰ درصد و در مناطق روستایی ۹۹.۷ درصد است. در موضوع آب رسانی شاخص برخورداری از برق کمتر بود و وزارت نیرو با حمایت دولت طرحی به نام جهاد آب رسانی تعریف کرد که در مرحله اول با همکاری بخش های مختلف و خیر ده هزار روستا آب رسانی شد و برنامه داریم به ۱۶ هزار روستا برسد. اکنون ۶۰ هزار روستا داریم و بخشی آب رسانی انجام شده و با آب رسانی به ۱۶ هزار روستا ذکر شده برخورداری جمعیت روستایی به حدود ۹۵ درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: در بخش مدیریت آب، مدیریت عرضه و تقاضا را داریم که در مدیریت عرضه در زمینه اندازه گیری و کنتور باید اقدامات عملیاتی در کشور انجام شود و آب را با حجم تعریف شده تحویل دهیم در همه بخش ها ک در این زمینه ضعف داریم و باید گامی بلند با حمایت وزارت نیرو برداشته شود. در بخش تقاضا نیز مهمترین عنصر، فرهنگ سازی است.
به گفته محرابیان، بزرگترین مصرف کننده آب کشور بخش کشاورزی است که توسعه شیوه های نوین آبیاری و کشت متناسب با شرایط اقلیمی و نیازهای کشور میتواند اقدام مؤثری در این زمینه باشد. در بخش خانگی نیز باید موضوع کنتور و مدیریت با روش های هوشمند در دستور کار قرار گیرد.
وی در پایان با تقدیر از حضور شرکت کنندگان در نمایشگاه، فرصت پیش رو را موقعیتی برای آشنایی بیشتر و هم افرایی فعالان این عرصه برای فعالیت های هرچه بهتر در این صنعت عنوان کرد.