به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا) همزمان با هفته پژوهش و فناوری، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و نمایشگاه آزمایشگاهی ایران ساخت با رویکرد ایجاد انگیزش در پژوهشگران و تولیدکنندگان داخلی کلید خورد.
زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دهقان فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور در آیین افتتاحیه نمایشگاه فن بازار و ایران ساخت در سالن کنفرانس شماره یک نمایشگاه بین المللی تهران حضور پیدا کرد.
وزیر علوم در بخشی از صحبت های خود در این مراسم برگزاری چنین نمایشگاه هایی را راهی برای ایجاد انگیزش در فعالان این عرصه ها دانست.
در ادامه این مراسم معاون علمی رئیس جمهور توسعه شبکه صادراتی تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل و ارتقا توان شرکت های دانش بنیان به حوزه ماشین سازی و اتوماسیون برای راهاندازی شبکه راهبردی ساخت و شبکه راهبرد تأمین اقلام را برنامه اصلی این معاونت برای ایران ساخت دانست.
وزیر علوم و معاون علمی رئیس جمهور ضمن بازدید از نمایشگاه، در جریان تولیدات شرکت های داخلی و دانش بنیان و همچنین دستاوردهای علمی و پژوهشی پژوهشگران مراکز آموزشی و دانشگاهی قرار گرفتند. برخی از شرکتکنندگان در نمایشگاه هم مشکلاتشان را در جریان این بازدید با مسئولین مطرح کردند.
در این دو نمایشگاه 300 شرکت داخلی و دانش بنیان محصولات خود را به نمایش می گذارند؛ محصولاتی که یا برچسب اولین ها را با خود یدک می کشند و یا نتیجه مقابله با تحریم هستند.
بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار در حالی برگزار می شود که ایران رتبه اول پژوهش در منطقه را داراست.
خبرنگار ایفنا که پیشتر با افراد حاضر در نمایشگاه گفتگو کرده بود و در جریان دغدغههای پژوهشگران حاضر در نمایشگاه قرار داشت، به سراغ وزیر علوم و معاون علمی رئیس جمهور رفت و در خصوص موضوع نبود حمایت کافی و همچنین دیده نشدن پژوهش های علمی و درنهایت خروج مغزها از ایران پرسید.
وزیر علوم در پاسخ به علت دیده نشدن برخی پژوهشهای علمی گفت که باید پایاننامهها و رساله های علمی براساس نیاز کشور باشند تا ارزش و جایگاه خود را پیدا کنند.
معاون علمی رئیس جمهور هم در پاسخ به سؤالی مبنی بر فرار مغزها و نبود حمایت اظهار کرد که حمایت را نباید با کمک مالی اشتباه گرفت، حمایت باید به طریقی باشد تا تولیدکننده و پژوهشگر بتواند وارد پروسه اقتصادی شود.
بهشتی رئیس نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایران ساخت هم اظهار داشت که در نمایشگاه 9000 محصول وجود دارد که بر اساس پیچیدگی فناوری، هرکدام رتبه بندی شده و به آنها یارانه تعلق می گیرد.
واردات بی رویه محصولاتی که مشابه داخلی دارند همچنان معضل اصلی تولیدکنندگان تجهیزات آزمایشگاهی است که دیگر سؤال خبرنگار ایفنا از وزیر علوم بود. وی در پاسخ خاطرنشان کرد که منع واردات، قوانین خاص خود را می طلبد که باید در مجلس شورای اسلامی و یا هیات دولت تصویب شود.
وزیر علوم در ادامه قول مطرح کردن این موضوع را در دولت داد.
در این نمایشگاه، نمایندگانی از 12 کشور جهان، جهت بازدید از دستاوردهای پژوهشی و تولیدات تجهیزات آزمایشگاهی ایران ساخت حضور دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، بیست و سومین نمایشگاه فن بازار، دستاوردهای پژوهشی و فناوری و همچنین دهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت تا 22 آذرماه درمحل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران ادامه دارد و شما می توانید اخبار و گزارش های مربوط به این نمایشگاه را درسایت www.ifna.ir ببینید.