به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)؛ صبح امروز ۲۹ مهر ماه مراسم افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی ماشین آلات، مواد اولیه، منسوجات خانگی، ماشین های گلدوزی و محصولات نساجی و همچنین مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه بینالمللی پوشاک ایران با حضور محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت و سید محمد موسوی معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت برگزار شد.
برادران ضمن بازدید از نمایشگاه درخصوص صادرات در این حوزه گفت: همانطور که میدانید در بحث پوشاک از حوزه های بیشتر وارد پذیر و قاچاق پذیر بودیم و برنامه صادراتی در حوزه پوشاک نداشتیم و اگر بازار را حفظ میکردیم خود یک هدف بود. در حال حاضر در حوزه های مختلف رشد صادرات را داریم برای نمونه در شش ماه گذشته نسبت به مدت مشابه رشد دوازده درصدی صادرات را داشتیم که این نشان میدهد که صادرات در برخی حوزه ها که قابلیت رقابت دارند در آنها افزایش دیده میشود. برخلاف اینکه پیش از این میگفتند صنعت نساجی یک صنعت واردات پذیر و قاچاق پذیر شده اما در برخی عرصه ها که مواد اولیه به میزان مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته، میزان اشتغال و صادرات در آنها افزایش یافته است و خوشحال هستیم که لباس و الیاف ایرانی به تن می کنیم و لباس ایرانی پوشیدن برای مردم ما همواره یک ارزش بوده است.
برادران درخصوص دغدغه های تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه گفت: این صنعت یکی از صنایع وسیع است؛ وقتی صحبت نخ میشود، تنوع آن بسیار است، وقتی صحبت پارچه میشود، تنوع آن را بسیار میبینیم که ذی نفع های متعدد دارند، از همین رو رسیدگی به آن پیچیده است. امروز نکته ای را منتقل کردند که در هفته های قبل مشکلاتی برای مواد ضایعاتی ایجاد شده و مطلع نبودیم و دستور دادیم همکاران با انجمن صحبت و این مشکل را حل کنند. دوستان ما در اداره کل تخصصی این موضوع را در وزارت صمت رصد میکنند و تعامل خوبی با انجمن صنایع دارند. بازار ما یک بازار رقابتی است و تولیدکنندگان احساس میکنند که دولت باید در کنار آنها باشد تا در عرصه های رقابتی بینالمللی بازار خود را از دست ندهند و این مهمترین دغدغه است. یکی از کارهایی که انجام خواهیم داد این است که تولیدکنندگان را به عرصه تنظیم بازار وارد کنیم یعنی به جای اینکه دولت به تنظیم بازار وارد شود، تفاهم های با بندهای مختلف و دقیق در حال تنظیم است که تولیدکنندگان نیاز داخلی را برطرف کرده و بعد به فکر صادرات باشند و متناسب با قیمت جهانی این کار را انجام دهند. ما نمی پذیریم که در یک صنعت به دلیل واردات بیش از حد، آن صنعت در کشور ما تعطیل شود و یا صنعت دیگری که اجازه واردات کالا داده نشده، بخواهد کالای خود را با قیمت دو برابر قیمت جهانی بفروشد. این موضوع باید توسط انجمن های تخصصی و تولیدکنندگان به یک سود منصفانه رقابتی برسد.