عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب در خصوص برگزاری هجدهمین نمایشگاه حمل و نقل، عمران و خدمات شهری، شهر هوشمند، مدیریت جامع شهری، ماشین آلات و صنایع وابسته در گفتوگو با خبرنگار ایفنا گفت: نمایشگاه جامع شهری که حوزه های حمل و نقل، عمران و خدمات شهری را شامل میشود، تاکنون هفده دوره در نمایشگاه سئول برگزار شده و برای اولین بار به نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب انتقال یافته و امروز هجدهمین دوره آن با حضور رئیس شورای اسلامی شهر تهران و مجموعههای مختلف مدیریت شهری و شهرداری تهران برگزار شد. این نمایشگاه در فضایی حدود ۲۵ هزار متر مربع غیر مفید و در ۲۱ هزار متر مربع فضای مفید برگزار شده و بعد از اختتامیه نمایشگاه کاشی و سرامیک، این دومین نمایشگاهی است که دوره های قبلی آن در نمایشگاه سئول بوده و برای اولین بار به شهر آفتاب منتقل شدند.
او ادامه داد: بعد از این تا پایان سال هر هفته نمایشگاه خواهیم داشت و به لحاظ کمی و کیفی این دو نمایشگاه مورد استقبال بازدیدکنندگان، غرفه داران و برگزار کنندگان بوده و در روز آخر نمایشگاه کاشی و سرامیک به اصرار انجمن کاشی و سرامیک که برگزار کننده نمایشگاه بودند، تقویم سال بعد را مشخص کردیم. من فکر میکنم ظرفیت برگزاری نمایشگاه های از این دست که هم تخصصی بوده و هم به لحاظ بعد صادراتی در حوزه کاشی و سرامیک و بعد خدمات دهی به مردم در بعد نمایشگاه جامع شهری، انتخاب نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب از طرف مجریان یک انتخاب معناداری است. معنی آن هم این است که این دوستان بصورت فنی برگزار کننده موضوعات نمایشگاهی هستند و ارزیابی و مقایسه دو مجموعه را در تهران انجام دادند، انتخاب را در شرایطی که شاید فشارهایی هم بوده و این انتخاب برایشان هزینه های هم داشته اما این انتخاب موجب عملکرد بهتر و توسعه در برگزاری نمایشگاه می شود.
تقدسی نژاد با اشاره به اینکه اگر نگاه خود را فرا جریانی، ملی و کلان موضوعات تجاری و بازرگانی و توسعه صادرات کشور کنیم، گفت: بنظر من این ظرفیت موجود در شهرت آفتاب که بخشی از آن بالفعل شده و بخشی بالقوه است، میتواند با حمایت های حاکمیتی، وزارت صمت و مدیران ارشد آن مجموعه مورد استفاده تمام کشور قرار گیرد و نیان شهرداری تهران و وزارت صمت نباید دعوایی ادامه دار وجود داشته که ماحصل آن تضعیف این صنعت باشد. این اشتراک مساعی و برگزاری نمایشگاه با رویکردهای ملی، میتواند در یک تفاهمی و در یک اشتراک کارکرد میان دو مجموعه، تبدیل به رویکردی شود که هر کدام از مجموعه ها کارکردهای تخصصی که میتوانند انجام دهند و مشکلاتی که دارند را با کمک هم برطرف کنند و نتیجه آن رسیدن به سطح استانداری از برگزاری نمایشگاه باشدکه دور از دسترس هم نیست. شما وقتی با کشورهای همسایه و کشورهایی که در حوزه نمایشگاهی حرفی برای گفتن دارند، مقایسه می کنید، استاندارد سازی و ایجاد شرایط مناسب برای بازدید کننده، برگزار کننده و تولید کننده جزو وظایف حاکمیتی محسوب میشود که کار نمایشگاه را دنبال می کند. این وظایف حاکمیتی را می توان با یکدیگر و روی یک میز مشترکی هرآنچه در وزارت صمت و شهرداری وجود دارد را گذاشته که نتیجه آن ارتقا صنعت است را همدلانه و با نگاه حرفه ای تبدیل به بهترین وضعیت نمایشگاه با استاندارد بین المللی کنیم که قطعا خروجی آن به نفع تولید کشور و مردم خواهد بود.
تقدسی نژاد درخصوص گره ای که میان نمایشگاه سئول و شهر آفتاب وجود دارد، گفت: من نام آن را گره نمیگذارم، یک سوال و مسئله ای وجود دارد که هر مسئله یک راه حلی دارد. آنچه در سنوات گذشته اتفاق افتاده بیشتر به این سمت بوده که آن همانند یک گره نشان دهد، مسئله اصلی این است که ما وظیفه داریم در صنعت نمایشگاه کشور بهینه سازی کنیم، این بهینه سازی باید به نحوی باشد که مردم آسیب نبینند. در کشور ما حوزه سپردن مجوزهای برگزاری نمایشگاه به سازمان توسعه و تجارت اختصاص داده شده و در برخی از نمایشگاه ها مانند نمایشگاه کتاب که وزارت ارشاد متولی مجوز و غیره است، در عمده نمایشگاه ها به لحاظ بعد تجاری و بازرگانی دارند، سازمان توسعه و تجارت این مسئولیت را به لحاظ قانونی دارد. در مجموعه وزارت صمت این سازمان وجود دارد و در ذیل سازمان توسعه تجارت بصورت غیر رسمی شرکتی سهامی نمایشگاه های جمهوری اسلامی تعریف شده است. این شرکت تصدی برگزاری نمایشگاه را دارد و با توجه به عنوان آن که برای کشور و حوزه صنعت نمایشگاه کشور است، ورود و تصدی گری در اجرای نمایشگاه آن را از وظیفه اصلی خود دور میکند. طبیعتاً سازمانی مانند توسعه تجارت مجوز دهنده است و بهره برداران متعددی در شهر تهران وجود دارند و شرکتی زیرمجموعه سازمان توسعه تجارت بوده تا الان ترجیح بر این بوده که این سازمان به زیرمجموعه خود مجوز دهد و این تعارض منافع باید حل شود و حداقل دولت انقلابی فعلی این انتظار را داریم. یک نمایشگاه با ظرفیت و تاریخچه ای در محدوده سئول وجود دارد که کسی قصد توهین به آن را ندارد اما بنا نیست که جایی قدیمی مشکلاتی دارد و سبب آزار مردم می شود و هر نمایشگاه در آنجا عملا سبب ترافیک و مشکلات می شود و برخی مشکلات ساختاری که وجود دارد مانند مشکل برق سبب تنظیم ساعت ورود و خروج می شود که مورد اعتراض همه است.
وی افزود: در شهر آفتاب تاسیسات و زیرساخت های داریم که تا سی و دو مگاوات برق تولید می کنیم. آنچه برای این مجموعه طراحی و هزینه شده که امروز بالغ بر پنجاه هزار میلیارد تومان است. تعریف اولیه نمایشگاه بینالمللی تهران هم در شرایطی بوده که خارج از شهر در نظر گرفتند همین تعریف هم برای نمایشگاه شهر آفتاب وجود دارد و در طرح توسعه آن موضوع هتل ها، راه اندازی مجتمع های تجاری و خدماتی به مردم دیده شده اما مشکل این جاست که شهرداری تهران بعنوان سازنده و مالک اصلی شهر آفتاب در شرایط قرار گرفته که بدلیل کاهش فروش تراکم در شهر یا بدلیل مشکلات مختلف، تامین درامد شهرداری محدود است و مثل سالهای ۹۴, ۹۵ که خود شهرداری هزینه کرد و شعر آفتاب را به این مرحله رساند، شاید این شرایط فعلا نباشد فارغ به سمت سرمایه گذاری رفتیم و بالغ بر ۶۷ سرمایه گذار در این مدت استقبال کردند اما همه سازندگان نگران این هستند که اگر این مکان را توسعه دادیم و نمایشگاه منتقل نشد، هزینه ها و سرمایه ها چه خواهد شد. لذا در حاکمیت باید این موضوع قطعی شود تا سرمایه گذار انگیزه پیدا کند و توافقات تبدیل به قرارداد شود. به هرحال اگر بخش خصوصی پای کار باشد کار به سرعت پیش میرود و می توانیم با توافق های حاکمیتی و اطمینان دادن به بخش خصوصی شرایط ساخت و تکمیل مجموعه را با استانداردهای اولیه تعریف شده به نتیجه برسانیم.
تقدسی نژاد ادامه داد: این اتفاق میتواند برای ۱۴۰۲ و انتقال دائم برگزاری نمایشگاه اتفاق بیفتد و سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه میتوانند سهام دار باشند و حوزه های تخصصی و وظایف خود را انجام دهند، شهرداری و مجموعه شهر آفتاب بعنوان متولی برگزاری تمام تلاش خود را میکند.
تقدسی نژاد درخصوص حضور تجار و سفرای خارجی گفت: در نمایشگاه صنعت و کشاورزی، کاشی و سرامیک، خودرو و غیره در تماس این نمایشگاه ها حضور هیئت های تجاری و شرکت های بازرگانی را شاهد بودیم و حتی گفتند که حضور و تردد در شهر آفتاب برای ما راحت تر است. استقبال مردم و هیئت های تجاری از نمایشگاه های شهر آفتاب بسیار خوب بوده و استقبال تولید کننده و غرفه دار هم بی نظیر بوده است.