به گزارش ایفنا؛ فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه ماشینآلات و ادوات کشاورزی، نهادهها و سیستمهای نوین آبیاری که امروز در سالن کنفرانس شماره یک اداری محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، گفت: حوزه کشاورزی از جمله حوزههایی است که هم با تمدن و پیشینه بشر رابطه بسیار مستقیمی دارد و هم به جهت اهمیت راهبردیای که دارد، در آینده کشورها نقش بسیار بزرگی را ایفا میکند لذا از جمله موضوعاتی است که پیشینه و آینده دارد و میتواند به شدت با فناوریهای نوین عجین شود.
او افزود: هیچ وقت انقراضی برای کشاورزی ایجاد نمیشود و طبیعتا نو میشود.
سخنگوی دولت به مدیرات شرکتهای بخش خصوصی که در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند، گفت: آنچه که شما تولید میکنید، به شدت به سفره مردم وابسته است. در واقع ممکن است که اگر قیمت مواد پتروشیمی پایین و بالا شود، خیلیها درک مستقیمی از آن نداشته باشند ولی افراد خیلی راحت از قیمت محصولات کشاورزی درک دارند. لذا کار شما، کاری پر اهمیت و به شدت راهبردی است.
مهاجرانی ادامه داد: اعتماد یکی از مفاهیم حوزه مدیریت و جامعهشناسی است؛ اعتماد ناشی از قابلیت پیشبینی است و پیشبینی پذیری اعتماد را ایجاد میکند.
او بیان کرد: اگر دولت، مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی بتوانند رفتارهای قابل پیشبینی را ایجاد بکنند، طبیعتا میتوانند اعتماد را در فضای کارشان ایجاد کنند. مثلا اگر فعالان بخش خصوصی بتوانند با توجه به رفتار دولت قیمت مواد اولیه کارشان را پیشبینی کنند، به دولت اعتماد خواهد کرد. اعتماد دولت و بخش خصوصی باید به اعتماد دولت و ملت منجر شود.
سخنگوی دولت افزود: صبح که برای تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (ره) به حرم امام رفته بودیم، من درباره افزایش قیمتهای اخیر نوری قزلچه وزیر جهاد کشاورزی صحبت کردم و او گفت الآن اوضاع تحت کنترل است ولی خیلی از اوقات، افراد بیشتر از آنچه که نیاز است، خرید میکنند. پاسخ این صحبت این است که آنچه دیده میشود، یک رفتار اجتماعی است یعنی وقتی که ادمها احساس میکنند که ممکن است نتوانند آیندهشان را تامین بکنند، بیش از اندازه خرید میکنند.
مهاجرانی گفت: دولت تلاش میکند که بتواند رفتار قابل پیشبینیای را برای فعالان بخش خصوصی ایجاد کند چون طبیعتا وقتی که رفتار دولت غیر قابل پیشبینی میشود، بخش خصوصی نیز از آن متاثر خواهد شد و این موجها هر چقدر که به سمت جامعه میروند، بزرگتر میشوند. لذا ممکن است که در خیلی از اوقات یک نوسان کوچک، یک موج خیلی خیلی بزرگ را ایجاد کند.
او ادامه داد: هماکنون دولت تلاش میکند که با توجه به شرایط موجود احکام برنامه هفتم توسعه را اجرا و ثبات را ایجاد کند منتها اجرای برنامه به منابع نیاز دارد.
سخنگوی دولت بیان کرد: ما اگر میزان موفقیتمان در اجرای احکام برنامههای قبلی توسعه را مرور کنیم، متوجه میشویم که در اجرای آن احکام به توفیق خیلی چشمگیری نرسیدهایم. این نشان میدهد که تعامل و وفاق بین دولت و مجلس باید بیشتر شود یعنی ما باید احکامی را که توان اجرا شدن را دارند، دنبال بکنیم تا آنچه که اجرا میشود تغییری در سفره مردم ایجاد کند.
مهاجرانی گفت: قرار بر این بود که در پایان سند چشمانداز ۲۰ ساله پیشبینی شده بود، ما قدرت اول منطقه شویم اما چنین نشد و دولت تلاش میکند که با جمله این جمله کلیدی که (دعوا نکنیم) این فاصله را پر کند. فراموش نکنید که وقتی ما آرام حرکت میکنیم، یقینا دیگران به آرامی ما حرکت نمیکنند و فاصله زیاد و زیادتر میشود.
او بیان کرد: تا زمانی که ما درگیر دعوا کردن با هم هستیم تا ثابت کنیم که چه کسی بهتر کار میکند، مردم ضرر خواهند دید.
سخنگوی دولت گفت: ما امروز در ایام دهه فجر هستیم و دهه فجر، تجلی قدرت و اراده مردم است.
صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت کشاورزی هم در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات و ادوات کشاورزی، نهادهها و سیستمهای نوین آبیاری گفت: بهرهوری در کشور ما به منابع آب و خاک، بهزراعی و بهنژادی بستگی دارد و وزارت کشاورزی پویش (با هم) را راه انداخته تا ۳ رکن مذکور بتوانند به هم کمک کنند. اگر ما نتوانیم پویش (با هم) را به نتیجه مطلوب برسانیم و بهزراعی و بهنژادی را آنچنان که باید و شاید انجام بدهیم، شاید نتوانیم به اهداف برنامه هفتم توسعه که رسیدن به مصرف آبی ۶۵ میلیارد متر مکعب و ۱۶۰ میلیون تن محصول برسیم.
او افزود: کشور ما الآن در حوزه تولید خودکفا شده و محصولاتش را به ۱۹ کشور ارسال میکند اما بحث ارز مطرح است. از طرف دیگر ما براساس برنامه هفتم توسعه سالی ۱۴۷ هزار همت را میخواهیم تا منابع آب و خاک را تامین کنیم و این بودجه هماکنون محدود شده است. من از فعالان بخش خصوصی خواهش میکنم که کمک کنند تا بتوانیم به یک مدل مالی برسیم که براساس آن با مشارکت تولیدکننده، بهرهبردار و دولت بتوانیم مدلهای سرمایهگذاریای در حوزه زیرساخت داشته باشیم. منبع دولت برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه کافی نیست.
مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفاظت از نباتات کشور هم در مراسم مذکور گفت: بحث تغییر اقلیم امروزه یکی از چالشهای حوزه کشاورزی است. من آمار بارندگی امسال را از ابتدای سال تا ۱۲ بهمن ماه مرور و با میزان بارش سال گذشته مقایسه کردم و متوجه شدم که به جز مازندران، همه استانهای کشور ۸ درصد کاهش بارندگی داشتهاند.
او به بحث هوش اقلیمی و اهمیت آن اشاره کرد و گفت: سازمان حفظ و نباتات بحث کنترل آفات و بیماریها را دنبال میکند و از فعالان صنعت کشاورزی خواهش میکند که به سمت استفاده از آفتکشهای کم خطر بروند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: سازمان حفظ نباتات کشور به شرط تامین بحث تغییر اقلیم یکی از مهمترین چالشهای فعلی حوزه کشاورزی است. من میزان بارش ابتدای سال تا ۱۲ بهمن را مرور و آن را با میزان بارش سال گذشته مقایسه کردم. سپس متوجه شدم که متاسفانه به جز استان مازندران، میزان بارندگی استانهای دیگر کشور به نسبت سال گذشته ۸ درصد کاهش داشتهاند و در مقایسه با میانگین آمار بلند مدت، ۵۱ و ۱ درصد کاهش بارندگی دیده میشود.
او افزود: امروزه، بحث هوش اقلیمی مطرح شده تا کشورها استراتژیهای اقلیمی لازم را برای مقابله با تغییرات اقلیمی در پیش بگیرند. این بحث بسیار مهم است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، مهمترین وظیفه سازمان مذکور را بحث کنترل آفتها و بیماریها دانست و از فعالان صنعت کشاورزی خواست که به سمت استفاده از آفتکشهای کم خطر حرکت کنند.
جلیلی مقدم بیان کرد: سازمان حفظ نباتات کشور به شرط تامین نیاز داخل، از صادرات آفتکشهای کم خطر استقبال میکند چون ارائه این آفتکشها به بازارهای جهانی، به افزایش استانداردهای آفتکشها و حرکت به سمت استفاده از آفتکشهای کم خطر منجر میشود.ادامه فایل پیاده شده قبلینیاز داخل، از صادرات آفتکشها استقبال میکند زیرا ارائه آفتکشها به بازارهای جهانی موجب ارتقای استاندارد آفتکشها و حرکت به سمت آفتکشهای کم خطر میشود.
بحث تغییر اقلیم یکی از مهمترین چالشهای فعلی حوزه کشاورزی است. من میزان بارش ابتدای سال تا ۱۲ بهمن را مرور و آن را با میزان بارش سال گذشته مقایسه کردم. سپس متوجه شدم که متاسفانه به جز استان مازندران، میزان بارندگی استانهای دیگر کشور به نسبت سال گذشته ۸ درصد کاهش داشتهاند و در مقایسه با میانگین آمار بلند مدت، ۵۱ و ۱ درصد کاهش بارندگی دیده میشود.
او افزود: امروزه، بحث هوش اقلیمی مطرح شده تا کشورها استراتژیهای اقلیمی لازم را برای مقابله با تغییرات اقلیمی در پیش بگیرند. این بحث بسیار مهم است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، مهمترین وظیفه سازمان مذکور را بحث کنترل آفتها و بیماریها دانست و از فعالان صنعت کشاورزی خواست که به سمت استفاده از آفتکشهای کم خطر حرکت کنند.
جلیلی مقدم بیان کرد: سازمان حفظ نباتات کشور به شرط تامین نیاز داخل، از صادرات آفتکشهای کم خطر استقبال میکند چون ارائه این آفتکشها به بازارهای جهانی، به افزایش استانداردهای آفتکشها و حرکت به سمت استفاده از آفتکشهای کم خطر منجر میشود.