شتمین نمایشگاه بینالمللی شيلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته امروز ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
به گزارش ایفنا؛ گروه تجارت و اطلاعات کوشا امروز ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۳، هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته را با حضور سفرای نروژ، امارات، روسیه، تایلند و مالزی، ساکالف معاون رئیس آژانس فدرال ماهیگیری روسیه، سید حسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات، علی عبدالعلیزاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور ، محمدجواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، حمیرا ریگی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری_صنعتی چابهار، محمد ابراهیم حسننژاد معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی، سردار جلال ستاره جانشینی مرزبانی فراجا، رضا افلاطونی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور، ناوسالار یکم تیمور پایداره مسئول بسیج دریایی نیروی دریایی سپاه، علیرضا رفیعیپور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی و صدیف بیکزاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح کرد.
حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شيلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: به فرمان آقا، امنیت غذایی مسئله درجه یک کشور است و همانطور که حیات از آب شروع شد، بقا هم به آب گره خورده است.
او افزود: کشور ما ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل دارد و از نظر دسترسی به سواحل، رتبه چهلم را از میان ۱۴۳ کشور به خودش اختصاص داده است. این نشان میدهد که ایران در زمینه تامین امنیت غذایی پتانسیل بالقوه دارد و شیلات نقش مهمی در تحقق هدف مذکور بازی میکند.
رئیس سازمان شیلات بیان کرد: ما میتوانیم با همدلی، همافزایی و کمک همه اقشار، پتانسیلهای بالقوه را به فعل برسانیم.
حسینی گفت: سازمان خوار و بار جهانی معتقد است که در سال ۲۰۵۰، شیلات میتواند بشر را از قحطی نجات بدهد زیرا پروتئین آبزیان، کمآببرترین پروتئین است. از طرف دیگر آبزیان کمترین میزان گازهای گلخانهای را تولید میکنند.
او افزود: سند امنیت غذایی که سند دانشبنیان و ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، سازمان شیلات را بر آن داشته که تولید را به ۲ برابر افزایش دهند؛ اولین راهبرد سازمان شیلات برای رسیدن به این هدف، راهبرد بهرهبرداری پایدار و مسئولانه از منابع آبی است. در واقع سازمان مذکور تلاش میکند از ذخایر برداشت نشده و کمتر برداشت شده برای تامین مواد غذایی کشور بهره ببرد.
رئیس سازمان شیلات بیان کرد: سازمان شیلات درصدد است که از دریا، سواحل، کرانه و پسکرانه برای توسعه آبزیپروری استفاده کند. سومین راهبرد این سازمان برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی، استفاده از منابع آبی و نیمه طبیعی است.
حسینی گفت: سازمان شیلات به بهرهوری اهمیت زیادی میدهد. این سازمان سعی میکند با استفاده از تکنولوژیهایی چون هوش مصنوعی و انرژیهای خورشیدی برای رسیدن به بهرهوری بالا بهره بگیرد.
او افزود: سازمان شیلات تلاش میکند که آبزیمصرفی را ترویج دهد؛ ترویج آبزیمصرفی به ارزانسازی و فرهنگسازی نیاز دارد و از چند نظر حائز اهمیت است. در واقع حیات و ممات تولید به مصرف بستگی دارد. اگر مصرف و بازار چنان که باید و شاید تنظیم نشود، برای چه تولید میکنیم؟
حسینی درباره نمایشگاه بینالمللی شیلات گفت: این نمایشگاه در هشتمین گام خود ۱۴۱ شرکت داخلی و ۴ شرکت خارجی را در یکجا جمع کرده است.
او افزود: سازمان شیلات سعی میکند، سواحل را توسعه بدهد و این هدف با کمک مردم محقق میشود.
رئیس سازمان شیلات بیان کرد: سازمان شیلات برای رسیدن به اهدافاش، کشور را به ۶ منطقه تقسیم کرده و چنان برنامهریزی انجام داده که در سال جاری، ۳۰ همت را برای سرمایهگذاری در شیلات جذب کند.
رفیعیپور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی هم در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شيلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: دامپزشکی سعی میکند در جهت سرمایهگذاری در صنعت شیلات و سلامت تولیدات این صنعت گام بردارد تا صنعت مذکور بتواند به حیاتش ادامه دهد.
ما مجبوریم که در بازار داخلی گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنیم
علی عبدالعلیزاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور در بخش پایانی مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شيلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: صنعت شیلات در ایران، صنعتی جوان است و کشور ما با تولیدی بالغ بر ۱ میلیون و چهارصد و ۱۸ هزار تن، تازه در اول راه است.
او افزود: روش نوین آبزیپروری، ما را از صید بیش از حد بینیاز میکند. ما باید سهممان را با توجه به ضوابط بینالمللی از همه اقیانوسها بگیریم.
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور بیان کرد: ما مجبوریم که در بازار داخلی گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنیم و از فعالان صنعت شیلات حمایت کنیم تا محیط زیست کمتر تخریب شود و غذای سالمتری به مردم داده شود.
عبدالعلیزاده گفت: سازمان شیلات باید حداقل دخالت را در کار ماهیگیران داشته باشد و بیشتر باید آنها را آموزش بدهد. این سازمان باید صنایع را به خدمت صنعت شیلات بگیرد تا کشورمان بتواند در حوزه تجهیزات شیلاتی هم با سایر کشورها بده بستان داشته باشد.