به گزارش ایفنا؛ شنیدم که بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی محصولات، مواد اولیه و ماشینآلات شیرینی و شکلات در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شده و چون مثل اکثر مردم نمیتوانم علاقه سمیام به شیرینی و شکلات رو نفی کنم، آب توی دستم را زمین گذاشتم، اسنپ گرفتم و به سمت فضای نمایشگاه رفتم. راننده اسنپ یک جوان خوش صحبت بود که وقتی فهمید من میخواهم به نمایشگاه بینالمللی تهران بروم، گفت: اسم نمایشگاه بینالمللی تهران رو خیلی شنیدم و میدونم که نمایشگاههاش بازدیدکنندههای زیادی دارند اما خودم یک بار هم به نمایشگاه بینالمللی تهران نرفتم.
گفتم: الآن بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی شیرینی و شکلات برپاست. اگه تونستید، دست همسرتون رو بگیرید و از این نمایشگاه بازدید کنید.
گفت: میام و شیرینی و شکلات هم میخرم.
گفتم: شنیدم که توش شیرینی و شکلات نمیفروشن اما امکان تست هست.
گفت: باشه… میایم نگاه و تست میکنیم و بعد میریم از بیرون میخریم.
من یک ساعت بعد آن راننده اسنپ و همسرش را دیدم که در فضای نمایشگاه قدم میزدند و خندان به ویترین رنگارنگ غرفههای نمایشگاهی شرکتهای بزرگ و کوچک تولیدکننده شیرینی و شکلات نگاه میکردند.
آنجا بود که فهمیدم نمایشگاه بینالمللی شیرینی و شکلات به خودی خود باعث میشه که همه خواسته یا ناخواسته گل بگویند و گل بشنوند.
با وجود این موضوع، این روزها حال و احوال تولیدکنندگان و فروشندگان شیرینی و شکلات تعریف چندانی ندارد… اولا اینکه در سالهای اخیر مردم جهان به دلیل حفظ سلامتیشان به شدت از مصرف شیرینیها منع میشوند و دوما در ماههای اخیر قیمت مواد اولیهای چون کاکائو افزایش پیدا کرده و به گمان برخی از کارشناسان ۲ برابر شده است.
سازمان بینالمللی کاکائو برآورد کرده است که در سال ۲۰۲۴، میزان تولید کاکائو جوابگوی نیاز تقاضاکنندگان نخواهد بود و تامینکنندگان کاکائوی جهان با کسری ۳۷۴ هزار تنی مواجه میشوند. این موضوع منجر به افزایش قیمت کاکائو میشود.
چنین به نظر میرسد که در آینده نزدیک شیرینی و شکلاتهایی که کاکائو در تولید آنها نقش دارد، تبدیل به محصولی لاکچری خواهند شد و قیمتشان سر به آسمان خواهد کشید.