درنشست هم اندیشی و رونمایی از پوسترهای مجموعه نمایشگاه های صنعت غذا ونوشیدنی اعلام شد:
آمادگی مجلس برای حمایت از فعالان صنعت غذا و نوشیدنی کشور
پنجمین مجموعه نمایشگاه های تخصصی بین المللی تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستوران، فست فود، کافی شاپ، کترینگ، قنادی، محصولات آرد و نان، بستنی و آبمیوه و محصولات پخت غذا و نوشیدنی ها با حضور تولیدکنندگان برتر، مدیران و صاحبان F&B، متخصصان امور رفاهی و پذیرایی و فعالان مرتبط از ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه در شهر افتاب تهران برگزار می شود،از این رو نشست هم اندیشی و مراسم رونمایی از پوسترهای این نمایشگاه، شب گذشته با حضور نمایندگان مجلس، روسای چهارده اتحادیه صنفی صنعت غذا و جامعه هتلداران، تشکلها و نهادهای مرتبط، فعالان حوزه گردشگری در هتل اسپیناس برگزارشد.
به نقل ازروابط عمومی نمایشگاه؛
محمدرضا دشتی اردکانی، عضوهیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در این مراسم از اعلام امادگی مجلس و فراکسیون گردشگری برای حمایت و کمک به توسعه صنعت غذا، نوشیدنی و احیای خوراک ایرانی خبرداد و گفت: فراکسیون گردشگری آنچه را در توان خود دارد برای کمک به این صنعت به کار می گیرد و امادگی دارد تا حلقه اتصال فعالان این صنعت با بخش دولت باشد.
او با اشاره به اینکه گردشگری خوراک و غذا یکی از ۱۲۰ نوع گردشگری است که مورد استقبال مردم جهان است گفت:در کشور ما با توجه به پتاتسیل های فراوانی که در این زمینه وجود دارد،در صنعت غذای جهانی غذای متنوع ایرانی برند نشده است و ظرفیتهای کم نظیر این عرصه مغفول مانده است.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با اشاره به ظرفیتهای مختلف کشور در زمینه گردشگری از حضور گسترده گردشگران خارجی در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی در یزد و اردکان یاد کرد و افزود اگر گردشگری غذا و به طور کلی گردشگری در کشور توسعه یابد ما مطمئنا نیازی به پول نفت نداریم. وی در ادامه از تلاشهای دست اندرکاران این رویداد ملی قدردانی کرد.
سپس امیر اصلان زاده، معاون گردشگری مرکز خدمات ایرانیان خارج از کشور و عضو شورای سیاستگذاری پنجمین نمایشگاه با اشاره به اینکه در صنعت گردشگری یکی از ارکان اصلی، بخش خوراک و نوشیدنی است، گفت: ارایه خدمات در این حوزه به همان اندازه که یک کشور، شهر، مرکز اقامتی و.. را به اوج میرساند به همان اندازه هم میتواند آسیب وارد کند و فعالیت در این حوزه، حرکت بر لبه تیغ است.
وی با اشاره به برگزاری پنجمین دوره نمایشگاه در آبان ماه توضیح داد: در حاشیه برگزاری این نمایشگاه برنامه های متنوع آموزشی در حوزههای مختلف این صنعت بویژه در برندینگ، فرانچایز نیز برگزار خواهد شد.
همچنین او از برگزاری میز کسب و کار با هدف افزایش دانش و تبادل اطلاعات خبر داد و گفت: یکی از اهداف این نمایشگاه فارغ از نمایش توانمندیهای فعالان این حوزه، ترویج توسعه پایدار از طریق حفظ محیط زیست کاهش مصرف انرژی و آلودگی، کمک به کاهش هزینهای تولید غذا و تعدیل ریسک سرمایه گذاری در این صنعت خواهد بود.
رامین قاسم پور مدیر اجرایی و برگزار کننده این نمایشگاه با اشاره به اینکه در سال ۹۶ با توجه به برگزاری دوره نخست، این نمایشگاه با رقابت و حضور صنعتگران مواجه شد گفت: در دوره دوم برگزاری با استقبال ۶۵ درصد و در دوره سوم با ۸۵ درصد رشد روبرو بودیم.
او ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ با دو سال وقفه به دلیل بیماری پاندمیک، با استقبال کم نظیرتولیدکنندگان و متخصصین شاهد رضایت ۹۵ درصدی از نمایشگاه بودیم.
قاسم پور با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه های تخصصی میتواند هم افزایی ایجاد کنند از برگزاری مسابقات، کارگاه های اموزشی، نشست ها، میزهای متعدد در جهت بالا بردن سطح اگاهی بازدید کنندگان خبرداد.
در ادامه دکتر احمدیان دبیر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی نیز با تشریح اهمیت نمایشگاه های تخصصی و ضرورت حمایت از اصناف و کارآفرینان، از روسای اتحادیههای صنفی و مسئولان نمایشگاه خواستار همکاری و تعامل مشترک برای هرچه موفقتر برگزار شدن این رویداد تخصصی و بهره برداری تمامی ذینفعان شد.
احمدفتح الهی، نایب رئیس انجمن صنایع غذایی ایران و مدیر کمیته تخصصی کسب و کار کمیسیون یونسکو در ایران با اشاره به اینکه صنعت غذا برای گردشگری بسیار مثمر ثمر است گفت: ایران به لحاظ طعام و غذا جز نخستین کشورهای دنیاست اما در این صنعت ما کار نکرده ایم و باید متولیان کشور حامی فعالان این حوزه باشند.
بهروز فروتن- پیشکسوت کار آفرین حوزه صنعت غذا در ادامه این مراسم گفت: در کشورهای اروپایی هر فرد ۵۰۰ کیلو مواد غذایی استفاده می کند، در صورتی که این رقم در ایران دو برابر است،مردم ایران از سو تغذیه رنج می برند و آن به دلیل این است که ما الگوی مصرف نداریم
او افزود: سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور هدر میرود.
کارآفرین صنعت غذا تاکید کرد: باید برای این صنعت بازار هدف داشته باشیم، صادرات یکباره اتفاق نمی افتد، گفت: ما ۱۲ درصد نیاز برای ورود مواد اولیه به کشور داریم و مابقی در کشور ما وجود دارد و از این رو چشم انداز خوبی در امر تولید و صادرات داریم.
در این مراسم محمد حسن امامی، رئیس انجمن مدیریت سبز ایران از ضرورت توجه پنجمین نمایشگاه صنعت غذا و نوشیدنی به موضوع توسعه پایدار و کاهش الودگی زیست محیطی خبرداد و گفت: اقدام موثری که این نمایشکاه به آن خواهد پرداخت بحران کلیدی زیست محیطی است.
حلاج زاده، رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور از صنعت غذا به عنوان شاخص ترین بخش جذب گردشگر یاد کرد و گفت: ۳۶۰ هزار نخبه در خارج از کشور داریم که می توانیم از پتانسیل آنها در حوزه برندینگ صنعت غذا بهرهمند شویم.
سپس فکوری رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران با ارایه توضیحاتی پیرامون توانمندیهای توزیعی درمحصولات غذایی براهمیت هر گونه همکاری در برگزاری این نمایشگاه تخصصی تاکید نمود.
در پایان با رونمایی از پوسترهای مجموعه نمایشگاههای تخصصی غذا و نوشیدنی و برش کیک پنجمین دوره در حضور نمایندگان مجلس و روسای اتحادیهها و تشکلها مرتبط این مراسم باشکوه خاتمه یافت.