واکنش یک مهندس به ممنوعیت استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمانها
در پی آتشسوزیهای متوالی ساختمانها در نقاط مختلف پایتخت و دیگر شهرهای کشور، استفاده از کامپوزیت در نمای سازهها ممنوع اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران(ایفنا)، نیما صمدی معاون فنی و اجرایی شرکت پوشش گستر قشم، با بیان اینکه این مجموعه ۳ دهه در زمینه مقاومسازی ساختمانها در برابر آتش فعالیت دارد، گفت: سیستمهای آتشبند و دودبند، پرده و همچنین شیشههای مقاوم در برابر حریق توسط شرکت پوشش گستر قشم تولید میشود.
به گفته او، سازه های فلزی به دو دسته پایه معدنی و رنگهای ضد حریق تقسیم میشوند و شرکت های مختلفی هم در این زمینه فعال هستند.
صمدی تعدادی از شرکتها را صرفا تولید کننده مواد داخلی معرفی و اظهار کرد: این شرکتها بعد از تحریمها شکل گرفتند و ما هم همزمان یک خط تولید در شهرک صنعتی کاسپین احداث کردیم.
وی در خصوص ضرورت تولید این محصولات گفت: سازه های فلزی در برابر حریق تا حدی مقاومت دارند و در دمای ۵۰۰ درجه به مرور مقاومت خود را از دست میدهند و حالت خمیری پیدا میکنند. تقریبا نیم ساعت طول میکشد تا به این دما برسند؛ برای اینکه بتوانیم این زمان را افزایش دهیم با یکسری از پوشش ها، از سازهها محافظت میکنیم و این زمان تا ۳ ساعت تاخیر پیدا میکند. در این مدت آتشنشانها فرصت کافی برای عملیات دارند.
صمدی در ادامه درباره ممنوعیت استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمانها بیان کرد: دستهای از کامپوزیتها قابلیت کندسوزی دارند و خودشان شعلهور نمی شوند بنابراین قابلیت استفاده دارند اما قبلا از کامپوزیتهایی استفاده میشد که خود مشتعل میشدند و الان به کارگیری آنها ممنوع شده است.
وی ادامه داد: انگلیس و آمریکا در زمینه ایمنسازی ساختمانها در برابر حریق بسیار پیشرفته هستند. ایران هم بعد از ریزش ساختمان پلاسکو، سعی دارد که به استانداردها نزدیک شود.