به گزارش ایفنا؛ هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست امروز ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ با حضور محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت و مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سالن خلیج فارس محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد؛ مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این مراسم گفت: امروز ۶۶ سال از فعالیت صنعت پتروشیمی در ایران میگذرد و این صنعت در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دستاوردهای خوبی رسیده است. این در صورتی است که دشمنان تصور میکردند که فعالیت صنعت مذکور در کشورمان متوقف شود ولی امروز به همت جوانان و با حمایت مسئولان آن صنعت پیشرفتی برقآسا و حیرتآور دارد.
او افزود: هماکنون همه مسئولان و فعالان صنعت پتروشیمی همپیمان شدهاند که ماشینآلات و مواد اولیه لازم را بومیسازی کنند؛ امروزه به امید خدا برنامه بلندپروازانه ۴ ساله بومیسازی تولید کاتالیزورها در کمتر از ۳ سال و یک سال زودتر از زمان موعود به نتیجه رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران خبر دارد: جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۵۰۰ تن از انواع کاتالیزورها را برای اولین بار به چند قاره صادر کرد.
شاهمیرزایی گفت: کشور ما به مدت ۱۱۶ سال واردکننده انواع کاتالیزور بود و حالا به همت شرکتهای دانشبنیان مسیر ۱۱۶ ساله را ۳ ساله پیمودهاند.
او افزود: ما الآن بیش از ۵۰۰ هزار دانشمند با تجربه توانمند داریم که میتوانند مشکلات پالایشگاههای کشورهای همسایه را نیز حل کنند بنابراین جمهوری اسلامی ایران آماده است که کمکهای فناورانه و صنعتی را به کشورهای دوست و همسایه بکند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بیان کرد: کشور ما در آینده به مرکز تولید وسایل و تجهیزات لازم برای صنایع نفت و گاز به خصوص صنعت پتروشیمی تبدیل خواهد شد.
شاهمیرزایی ادامه داد: بخشهای بالادستی صنعت پتروشیمی کشور باید تامین خوراک صنعت پتروشیمی را در اولویت اول قرار بدهند. این تعارف نیست.
او گفت: البته جان مردم بر فعالیت شرکتهای پتروشیمی اولویت دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: هلدینگهای پتروشیمی هماکنون سعی کردهاند که به صنایع پاییندستی کمک کنند؛ امروز صنعتگر پس از آنکه پروتکل را کامل کرد، قرارداد را امضا میکند و بدون پرداخت هیچ هزینهای ماده اولیه کارش را از شرکتهای پتروشیمی دریافت میکند… او پس از تولید و فروش محصول نهایی بهای ماده خام و اولیه را از طریق وام پرداخت میکند.
میانتیتر: حمایت ۳۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکتهای پتروشیمی از صنایع پاییندستی
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست گفت: درخواست همیشگی صنایع پاییندستی از مدیران شرکتهای پتروشیمی افزایش تولید، تنوع محصولات و عرضه بیشتر است. توجه به این خواستهها در مجموع میتواند به نفع اقتصاد ملی باشد.
او افزود: ممکن است که صنعت پتروشیمی به صورت مستقیم اشتغالزایی نکند اما اگر صنایع پاییندست میتوانند اشتغالزایی کنند، نتیجه کار صنعت پتروشیمی است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: اگر شرکتهای پتروشیمی بتوانند گریدهای متنوعی را تولید کنند، میتوانند نسبت به قیمتهای پایه گمرکی واردات و صادرات، ۲ برابر ارزش افزوده ایجاد کنند؛ امروزه متوسط ارزش افزوده محصولات پتروشیمی، ۷۰۰ دلار است. این در صورتی است که ۱۳۰۰ دلار برای واردات محصولات پتروشیمی هزینه میشود و این امر نشان میدهد که اگر ما بتوانیم روی تولید داخلی محصولاتی که هماکنون وارد میشوند، تمرکز کنیم، میتوانیم حداقل ۲ برابر ارزش افزوده خلق کنیم.
برادران ادامه داد: صنایع پایین دست چالش سرمایه در گردش را دارند؛ رشد سریع و افزایش اقبال مردم به محصولات داخلی در صنایعی چون صنایع دارویی، بستهبندی، مواد غذایی و لوازم خانگی نیاز به سرمایه در گردش را برای تولیدکنندگان صنایع پاییندست زیاد میکند.
او گفت: شرکتهای پتروشیمی در سال گذشته ۷۸ هزار میلیارد تومان و در ۴ ماهه امسال ۳۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به تولیدکنندگان صنایع پاییندست دادهاند؛ این امر آثار خوبی در زنجیره دارد. وزارت صمت به دنبال این است که زنجیره محصولات را مستحکم و پایدار کند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت خبر داد: در سال ۱۴۰۰، ۵ و نیم میلیون تن، در سال ۱۴۰۱، بیش از ۶ و نیم میلیون تن و در سال ۱۴۰۲، بیش از ۷ میلیون تن محصول پتروشیمی عرضه و معامله شده است. این یعنی فعل صرف کردن پرهیز از خامفروشی و رفتن به سمت حمایت از صنایع پاییندست و اشتغالزا.
فرید دوستی مدیر نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست گفت: باید به جرات گفت مهمترین رویداد در عرصه صنعت پتروشیمی کشور به ویژه در بخش صنایع پاییندستی پلیمرها و پلاستیکها یا ایرانپلاست است.
او افزود: از ابتدای کار ستاد اجرایی نمایشگاه هجدهم، حال و هوای تلاش، کوشش، همیاری و همدلی بیشتر نسبت به دورههای گذشته در تمامی مشارکتکنندگان احساس میشد. همه سیاستها و برنامههای هماهنگ شده از جنس عمل هستند.
مدیر نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست بیان کرد: ستاد اجرایی هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در راستای برگزاری نمایشگاه مذکور، تلاش کرده است که با تعامل، همیاری و همفکری معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان توسعه تجارت، اتاق بازرگانی، انجمنها، تشکلها، شرکتهای داخلی، شرکتهای خارجی و تولیدکنندگان ماشینآلات و تجهیزات فضای حاکم بر صنعت پتروشیمی را هر چند در ابعاد کوچکتر به نمایش بگذارد و هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست را با رعایت استانداردهای تعریف شده، برگزار کند.
دوستی ادامه داد: هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست فرصتی خوب برای به اشتراک گذاشتن تجارب فعالان صنعت پلیمر است. این نمایشگاه محلی مناسب برای رایزنی و تبادل نظر شرکتهای ایرانی و خارجی است.
او گفت: مدیران شرکتهای پتروشیمی با رایزنی و مذاکره با نمایندگان شرکتهای خارجی حاضر در این رویداد بزرگ به دنبال گسترش همکاریهای ۲ و چند جانبه هستند.
مدیر نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست افزود: بیتردید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به عنوان متولی این صنعت در چند دوره گذشته نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست به دنبال بازگشت نگاه بینالمللی و حضور شرکتهای خارجی در این رویداد بوده و هست؛ حضوری قاطعانه که میتواند زمینهساز جهش تولید و مشارکت مردمی بالاخص در صنعت پتروشیمی شود. شرکت ۲۸۸ شرکت خارجی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست گواه این موفقیت اساسی است.
دوستی بیان کرد: اینک ستاد اجرایی هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در آغاز راه نمایشگاه مذکور این نوید را میدهد که با همتی مضاعف، عزمی راسختر و برنامهریزی منظم و منسجم شمارش معکوس نوزدهمین دوره برگزاری نمایشگاه ایرانپلاست را ترسیم میکند؛ پیشرفت فناوری ستاد اجرایی نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست را ملزم میکند که از هوش مصنوعی استفاده کند. مقام معظم رهبري نیز بر این امر تاکید دارد.