به گزارش ایفنا؛ اولین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی شهر آفتاب و اولین نمایشگاه ریختهگری، قالبسازی، قطعهسازی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته امروز سهشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ با حضور عباس تقدسینژاد مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب، سید محمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای شهرداری تهران، مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران و علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در محل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب افتتاح شدند؛ عباس تقدسینژاد مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب در ابن مراسم گفت: نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب فعالیتش را به صورت جدی دنبال کرده و توانسته به شرایطی برسد که در سال جاری، تقریباً هر هفته یک نمایشگاه در آن افتتاح و برگزار میشود و بیش از ۲۰ عنوان نمایشی در انتظار این هستند که جایشان را در تقویم آن بگیرند.
او افزود: نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب میخواهد نقش مهم نمایشگاهها را در عرصه بازارسازی و بازاریابی به درستی ایفا کند. آن نقش به دلایل متعددی کمرنگ شده و متأسفانه ما در کشور شاهد برگزاری نمایشگاههای فلهای و تکراری بودیم و هستیم.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب بیان کرد: نمایشگاه بایستی مرکزی برای ایجاد دستاورد و تزئینی برای نشان دادن ظرفیتهای واقعی کشور باشد.
تقدسینژاد ادعا کرد که نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب در مسیر گفتمانی تخصصی ایجاد دستاورد قرار گرفته است و بنا دارد که از نگاه کهنه و سنتی به برگزاری نمایشگاهها فاصله بگیرد.
او ادامه داد: شعار نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب در سال جاری، مسئله محوری برای نمایشگاهها است و مدیران آن معتقدند که هر نمایشگاهی در روز پایانی خودش باید بتواند بگوید که چه مسئلهای در آن صنعت وجود داشت و راه حلاش چیست.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب بیان کرد: امروزه بیش از ۸ هزار متر از فضای نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب به اولین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی اختصاص یافته است و اولین نمایشگاه ریختهگری، قالبسازی، قطعهسازی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته نیز ۵ هزار متر را به خودش اختصاص داده است؛ نمایشگاههای معدن، صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی و نمایشگاه ریختهگری، قالبسازی، قطعهسازی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته به صورت همزمان در شهر آفتاب افتتاح و برگزار میشوند زیرا با هم ارتباط مهمی دارند. به هر حال یکی از مشکلات مهم فعالان عرصه ریختهگری و صنعت متالورژی بحث مواد اولیه است.
تقدسینژاد افزود: امروزه بیش از ۸۰ درصد صنعت متالورژی به صورت دولتی اداره میشود و بخش خصوصی در حوزه متالورژی ضعف دارد؛ هماکنون بیش از ۱۲ هزار معدن در کشور دارای پروانه هستند ولی حدود ۵ هزار تای آنها فعال هستند. این نشان میدهد که ما ذخایر نفت و گاز را همیشه در اولویت گذاشتیم و معدن را در رده سوم تصور کردیم درصورتیکه هم در برنامههای متعدد توسعه کشور و هم در فرامین مقام معظم رهبری خیلی جدی به موضوع معادن اشاره و پرداخته شده است.
او گفت: سهم یک درصدی صنعت معدن در تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) کشور به نظرم بسیار کم است و امکان تبدیل یک درصد به ۵ درصد فراهم هست.
کمک کنید که بیپناهترین افراد جامعه به کار برگردند
سید محمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای شهرداری تهران نیز در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی و فرآوردههای مواد معدنی و اولین نمایشگاه ریختهگری، قالبسازی، قطعهسازی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته گفت: شهرداری تهران در دوره مدیریت زاکانی تلاش کرده است که تعداد زیادی از آسیبهای اجتماعی را جمعآوری و ساماندهی کند؛ چرخه بازپروری آسیبدیدگان اجتماعی در صورتی کامل میشود که بتوانیم آنها را توانمند کنیم لذا شهرداری تهران از مسئولان کشور کمک میخواهد تا بتواند بیپناهترین افراد جامعه را به کار برگرداند تا اصطلاحاً جامعهپذیریشان کامل شود. به هر حال آسیبدیدگان اجتماعی پس از بهبود، مشکل جامعهپذیری و خانوادهپذیری دارند.
آنقدر روی کمیت تولید حساب نکنید
مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران در بخش دیگری از این مراسم گفت: وقتی که حال نمایشگاهها خوب است، ما میفهمیم که وضعیت کسب و کار هم خوب است. پس این خبر خوبی است که ما نمایشگاههای متعددی با رونق بالا داشته باشیم.
او افزود: ما در سالهای اخیر تولید کشور را به خصوص در حوزه صنایع فلزی به صورت زنجیرههای تولید معنی کردهایم و این زنجیرهها، زنجیرههای داخلی هستند یعنی عرضه و تقاضا بیشتر روی مصرف و تولید داخل هماهنگ و محاسبه شده است و من این را صد در صد تائید نمیکنم چون بالاخره هر اقتصادی نیازمند صادرات و نگاه به بازارهای بیرون از کشور و آن طرف مرز هم هست ولی شرایط فعلی هم مواهبی برای صنعت معدن داشته است.
رئیس انجمن سنگآهن ایران بیان کرد: هماکنون معادن زیادی در حوزه سنگ آهن فعالیت میکنند و تولید از ۴۲ میلیون تن به ۱۱۰ میلیون تن رسیده است. تولید فولاد هم از ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن به ۳۲ میلیون تن رسیده است و ظرفیتمان ۵۰ میلیون تن است. ولی تعریف زنجیرههای تولید یک نقص دارد و آن نقص این است که هر کدام از بخشهای زنجیره تولید به فراخور شرایط کشور دچار نقص شود، یک دفعه کل زنجیره میشکند.
اکبریان ادامه داد: بنابراین الآن اگر بخش صنعت به مشکل بخورد، بخش معدن هم دچار مشکل میشود؛ ما در بخش معدن تقاضا محور عمل کردهایم یعنی منتظریم که صنعت چیزی را بخواهد تا روی آن سرمایهگذاری کنیم. شاید درستاش این بود که بخش معدن عرضه محور شود.
او گفت: ما راهی نداریم به جز اینکه از تولیدکننده حمایت کنیم ولی کدام تولیدکننده؟ تولیدکننده خوب؛ تولیدکنندهای که تولیدش درست، استاندارد و قابل ارائه است.
رئیس انجمن سنگآهن ایران افزود: من میگویم اگر قرار است که امتیازی داده شود، این امتیاز را باید به تولیدکننده خوب داد زیرا اگر این اتفاق بیفتد کم کم کشور به جایی میرسد که تولید خوب، به صرفه و رقابتپذیر داشته باشد.
اکبریان از مسئولین کشور خواهش کرد که انقدر روی کمیت تولید حساب نکنند و بحث کیفی را مطرح کنند.
علی گلشنی نماینده ویژه وزیر صمت در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی و فرآوردههای مواد معدنی شهر آفتاب و اولین نمایشگاه ریختهگری، قالبسازی، قطعهسازی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته گفت: کشور ما ۶۸ ماده معدنی دارد و ۶۰ میلیارد تن ذخایر بالقوه معدنی را داراست اما اینکه چقدر میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، بحث دیگری است.
او افزود: صنعت ریختهگری هم یکی از صنایع مادر کشورمان است.
نماینده ویژه وزیر معضل ناترازی انرژی را یکی از معضلات مهم آینده کشور دانست و بیان کرد: ممکن است که این مشکل روز به روز حادتر شود؛ مصرف انرژی در کشور ما ۲ برابر مصرف کشورهای توسعهیافته، است.
گلشنی ادامه داد: ما باید برای حل مشکل ناترازی انرژی مصرف سوخت و انرژیمان را مدیریت و بهینهسازی کنیم؛ در واقع ما باید به سمت برقیسازی حملونقل برویم و قیمت انرژی را معقول کنیم.