به گزارش ایفنا؛ نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: یک سال و اندی است که بنده در خدمت بخش کشاورزی هستم و در بدو ورودم، با توجه به شرایطی که بخش کشاورزی در حوزههای مختلف داشت و دغدغههایی که حضرت آقا، رئیسجمهور شهید و سایر مسئولین داشتند، تلاش کردم که اولویتهای بخش کشاورزی را در وزارتخانه جهاد کشاورزی بازنگری و راهبردهای جدیدی را تعریف کنم تا بتوانیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم و مسیر را به گونهای هموار کنیم که محدودیتها و موانع به حداقل برسند تا تولید نفسی بکشد.
او افزود: وزارت جهاد کشاورزی ۵ راهبرد یا استراتژی را با توجه به وضع موجودی که بخش داشت، تعریف کرد؛ اولین راهبردی که وزارت جهاد کشاورزی تعریف کرد، حداکثرسازی تولید بود تا کشور بتواند از همه ظرفیتهای واحدهای تولیدی بهره ببرد و در عین حال از منابع پایه بخش کشاورزی محافظت کند.
نیکبخت بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی میخواست تولید را چنان به حداکثر خودش برساند که آسیبی به منابع پایه کشور و محیطزیست نرسد.
او ادامه داد: راهبرد دوم وزارت جهاد کشاورزی، یکنواختی تولید است؛ وزارت جهاد کشاورزی خواست نوسانات تولید محصولات کشاورزی را به حداقل برساند و ضرر و زیان تولیدکننده و مصرفکننده را کاهش بدهد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اولویت سوم وزارت جهاد کشاورزی، توازنبخشی در تولید است؛ وزارت جهاد کشاورزی میخواهد کاری کند که مشخص شود حوزههای مختلف بخش کشاورزی به چه میزان منابع، امکانات و ظرفیتهایی را که در اختیار دارد، به کار میگیرد؟ و آیا راندمان و بهرهوری کافی را دارد؟ و آیا متناسب با میزان بهرهگیری از منابع و ظرفیتها، تولید کرده و از نرخ رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی سهم دارد، یا نه؟
نیکبخت افزود: چهارمین راهبردی که مدنظر وزارت جهاد کشاورزی بود، تولید صادراتمحور است؛ وزارت جهاد کشاورزی روی قضیه تولید صادراتمحور متمرکز شد تا بتواند موانع و محدودیتهای پیش پای صادرکنندگان را ارزیابی، بررسی و احصاء کند و بعد آن موانع را بردارد.
او بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که تولیدی که فقط با هدف تأمین نیاز داخل انجام بشود، قطعا به بنبست میخورد بنابراین به دنبال این بود و هست که تولید، تولید صادراتمحور باشد گرچه من بارها تکرار کردهام که ما در کشور، در واردات حرفهای هستیم و واقعاً توان و امکانات کافی را ایجاد کردهایم اما به نظر میآید که در صادرات، حرفهای و متخصص نشدیم و در ابتدای راه هستیم بنابراین نمیتوانیم خیلی مانور بدهیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: باور بفرمایید که بنده به عنوان متولی بخش کشاورزی اگر متوجه بشوم که کالایی در حوزههای مختلف بخش کشاورزی وارد میشود، به شدت ناراحت میشوم و به دنبال این هستم که جریان را تغییر بدهم زیرا یکی از راههای حمایت از تولید داخل صادرات است.
نیکبخت گفت: پنجمین راهبردی که وزارت جهاد کشاورزی در دستور کارش قرار داده، کشاورزی دانشبنیان و افزایش بهرهوری است؛ وزارت جهاد کشاورزی میخواهد از همه ظرفیت علمی نخبگان بخش کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان بهره ببرد.
او افزود: همانطور که گفتم ما با توجه به اولویتهای شناسایی شده، به این راهبردها رسیدیم و قطعاً با تغییر شرایط میتوان راهبردها را هم تغییر داد.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی ۴ حوزه مهم را در حوزه سرمایهگذاری تشخیص داد. یکی از آن حوزهها، حوزه دامپروری است. حوزه بعدی، حوزه شیلات تشکیل شده از صید و صیادی و آبزیپروری است.
نیکبخت تشریح کرد: بخش کشاورزی تا به امروز فقط از ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت موجود در حوزه آبزیپروری استفاده کرده است؛ کشور ما امکان آبزیپروری در سواحل را دارد.
گفتنی است که بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و صنایع وابسته امروز شنبه ۳۰ تیر ماه کار خودش را با مشارکت ۳۵۰ شرکت داخلی و ۱۵ شرکت خارجی از کشورهای چین، آلمان، ترکیه، سوئیس، روسیه، کانادا، هلند، فرانسه، دانمارک، استونی، مالزی، اسپانیا، هند و برزیل در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران شروع کرد تا داروهای دامپزشکی، واکسن، ضدعفونیکننده، مکمل و کنستانتره، خوراک دام و طیور و افزودنیها، مکملهای دام و طیور، تجهیزات و لوازم مرغداری، ماشینآلات دامپروری، ماشینآلات صنعتی و کشتارگاهی و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی را در معرض دید علاقهمندان قرار بدهد.