به گزارش ایفنا؛ مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۲۹ اردیبهشت ماه، یازدهمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته را افتتاح کرد. او در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنها پاسخ داد.
بذرپاش با اشاره به سفر رئیسجمهور به روسیه گفت: در سفری که به روسیه داشتیم وزیر راهآهن روسیه در جلسهای که بین دو رئیسجمهور بود، اعلام کرد که سرعت زمان سیر کالا از روسیه به مقصد بندرعباس کاهش قابلتوجهی داشته و از این موضوع تشکر کرد و این اتفاق خوبی بود، یکی از موضوعاتی که میتواند تمایل بخش خصوصی در سایر کشورها را به جابهجایی کالا از ایران که همان هدفهای ترانزیتی و کریدورهای شمالی و جنوبی کشور است، ترغیب کند همین زمان سیر کالا در ایران است که باید هدفگذاری کنیم و بتوانیم امسال هم آن را به کمترین زمان ممکن برسانیم.
وی افزود: توافقاتی که با کشورهای منطقه داریم و این روزها موضوع مذاکرات منطقهای رئیسجمهور محترم و سایر مقامات و مسئولان و کمیسیونهای مشترک در راس موضوعات کمیسیونهای مشترک همکاریهای اقتصادی است، تسهیل تردد کالا بین کشورها است.
بذرپاش در خصوص پروژههای ریلی خاطرنشان کرد: یکی از پروژههای راهبردی ریلی ما چابهار به زاهدان است که امیدواریم تا پایان امسال آن را به سرانجام برسانیم. در چند روز گذاشته توافقات خوبی با کشور هند برای بندر شهید بهشتی چابهار به امضا رسیده و در راستای تکمیل زنجیره کریدوری شمالی جنوبی ما قرار دارد. تکمیل خط آهن رشت به کاسپین تمام شده و منتظر افتتاحیه هستیم؛ البته باید بارهای آزمایشی جابهجا شوند تا به مدار جابهجایی کالا برسد. همینطور تکمیل زنجیرههای شرقی و غربی که نیمهکاره رهاشده یا برخی خطوطی که استانهای ما را از بنبستهای ریلی خارج میکند جزو پروژههای اولویتدار ما هستند. توافقات خوبی با شرکتهای بزرگ صنعتی از جمله ذوبآهن انجام دادیم و مصوبات خوبی دولت داده تا تمام ریلها را از داخل تأمین کنیم زیرا این شرکت تنها تولیدکننده ریل ملی است و برای نیازهای احداث خطوط جدید از آن استفاده میکنیم.
وزیر در پاسخ به اینکه شما کاهش سرعت بازرگانی قطارها را در چه میبینید، گفت: برخی شرکتها از واگنها بهعنوان انبار استفاده میکردند زیرا ارزانتر بود و برای اینکه بتوانند انباری از بنادر کشور رزرو یا اجاره کنند تا شرایط حمل آن برای کشتیها یا سایر تشریفات جابهجایی کالا انجام شود و من از رئیس بنادر و رئیس راهآهن خواستم و در بخشی از هماهنگیها این مشکلات مرتفع شد و قرار است انبارهایی را در بنادر ایجاد کنیم البته برخی انبارها ایجاد شده و بهصورت اجاره در اختیار کالاهایی که موعد انتقال آنها نشده، قرار میگیرد. با رئیسکل گمرک هم هماهنگیهای خوبی انجام شد و برخی بنادر مانند بندر امیرآباد نیازمند این بود که گمرک شبانهروزی شود تا به تسریع کار کمک کند.
بذرپاش در خصوص همکاری راهآهن با بخش خصوصی گفت: این همکاری مورد تأکید ما است و ما مجدد خواستیم تا عرضه ۵۰ لوکوموتیو در توافقی که با فولاد مبارکه و ذوبآهن و شرکتهای بزرگ داریم، صورت گیرد. اگر بخش خصوصی بیش از چیزی که اکنون هست، وارد این صنعت نشود، توفیق ما چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
وزیر درباره آخرین وضعیت قطار پرسرعت بیان کرد: این مسئله کماکان به کار خود ادامه میدهد و توافقات انجام شده، همانطور که میدانید قطار تهران مشهد یک سرمایهگذاری بسیار سنگین را طلب میکند اما قبل از وارد شدن به این پروژه و اجرا کردن آن تمهیدات مالی بسیار زمان ما را گرفت، با شرکا خارجی که میخواهند تکنولوژی را وارد کنند، چگونه توافق کنیم که به محض شروع این پروژه سرنوشت برخی پروژههای نیمهتمام را پیدا نکند که در این راستا توافقات خوبی صورت گرفت و دولت محترم اهتمام خوبی کرد و یک منبع مالی خوب و مستمر برای آن تدارک دیده شد تا پروژه به اجرا برسد.
وزیر راه و شهرسازی درباره قیمت بلیط های قطار و عرضه بیشتر آن بیان کرد: میزان مسافران در سال گذشته عدد قابل توجهی بوده و رکورد آن شکسته شده است . سعی کردیم تمام تجهیز منابع را انجام دهیم تا در حوزه مسافربری بیشتر در خدمت مردم باشیم. به نظر من در حوزه ریلی مشکلی زیادی در حوزه قیمت بلیط نداریم البته دسترسی مردم به خاطر تقاضا بالاتر در مقابل عرضه ما کمی سخت است که امیدواریم توسعه ناوگان در حوزه واگنهای مسافربری آن را حل کند از طرفی قانون ما را از واردات منع کرده بود که توافقات خوبی با وزیر صمت صورت گرفته و اگر واگنهای داخلی برای بخش مسافری جوابگو نباشد میتوانیم از طریق واردات آن را تامین کنیم.