به گزارش ایفنا؛ بی آزار معاون امور نمایشگاهی نمایشگاه بینالمللی تهران در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی چوب، مواد اولیه، ماشینآلات یراق، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته گفت: نمایشگاه از ۱۲ الی ۱۵ ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. در طول مدت سه سالی که ما مجری برگزاری این نمایشگاه بودهایم نمایشگاهها روندی صعودی را داشته است. در سال ۱۴۰۰ مساحتی ۱۹ هزار مترمربعی را در اختیار داشتیم و امسال در ۲۶ هزار مترمربع این نمایشگاه برپا میشود. این در حالی است که در این دوره ۲۲۵ شرکت داخلی و ۶۹ شرکت خارجی از چهار کشور آلمان، ایتالیا، چین شرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه هشت کارگاه آموزشی برای ارتقای دانش و بازارهای صادراتی پیشبینیشده که در روزهای برگزاری این نمایشگاه برگزار خواهد شد. ضمن اینکه ۱۰ سالن به این نمایشگاه اختصاص یافته که شامل انواع دیوار پوش، چسب و رنگهای دکوراتی، مبلمان، صنایع چوبی، ام دی اف، نوپان و سایر صنایع وابسته است.
صنعت چوب با چالش تأمین مواد اولیه مواجه است
در ادامه این نشست علی مغانلو اظهار داشت: روند تولید صنعت چوب رو به رشد است که اکنون تأمین بخشی از نیاز بازار کشور را فراهم کرده و بخشی نیز صادر میشود. البته در این زمینه با چالشهایی مواجه هستیم که مهمترین آن تأمین مواد اولیه است. بااینوجود باید عنوان کرد صنعت چوب یکی از شاخصهای توسعهای است که در کشور ما نیز محصولات این صنعت مورد استفاده در صنایع مختلف قرار میگیرد.
وی ادامه داد چوب، مواد اولیه، ماشینآلات یراق، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته فرصت مناسبی است تا تولیدکنندگان این بخش چالشها و نقاط ضعف خود را بشناسند و با ارتباط با کشورهای خارجی تلاش کنند علاوه بر اینکه این چالشها را مرتفع کنند برای صادرات نیز برنامهریزی و زمینهسازی کنند. این در حالی است که از سال 97 واردات مبلمان خانگی ممنوع است و آن چیزی که مردم در بازار میبینند تولید داخل است. به همین دلیل نیز ما باید تلاش کنیم در تولیدات داخلی بهاندازهای از توانایی دست پیدا کنیم که نقاط ضعف را خودمان پوشش بدهیم. بر اساس اطلاعاتی که بنده در اختیار دارم در سال گذشته بر اساس آمار گمرک، ۴۲ میلیون دلار صادرات مبلمان و در ۹ ماه امسال ۲۷ میلیون دلار بوده است.
بیثباتی ارز بر صنعت مبلمان تأثیر منفی گذاشته است
مهدی یاوری رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنعت روکشهای مصنوعی نئوپان و ام دی اف ایران دیگر سخنران این نشست خبری بود. وی در این زمینه گفت: صنعت مبلمان نیز مثل دیگر صنایع کشور به دلیل مشکلاتی که بر کشور حاکم است درگیر مسائلی است و امروز بزرگترین مشکل ما مواد اولیه است. چون اساساً بخش عمده صنایع کشور به تأمین مواد اولیه برمیگردد و مواد اولیه نیز دستخوش یکسری اتفاقات بوده است. سیاستهای کنترلی بانک مرکزی وعدم موجودی ارز ازجمله مهمترین این چالشهاست. نکته دیگر بیثباتی نرخ ارز است که فروشندگانی که مواد اولیه نیز در اختیار داشتهاند نیز حاضر به عرضه آن به بازار نمیشوند.
وی ادامه داد: مصالح دیگر کمبود مواد اولیه در بازار و تولید مواد در داخل کشور برمیگردد که بحث احتکار، رانتخواری و دلالبازی موجب شده که مواد اولیه داخلی نیز دستخوش این مسائل شود. در صنعت مبلمان با کیفیت متوسط به بالا متقاضی وجود دارد و می توان بر حسب نیاز با کیفیت و قیمت مناسب با استانداردهای جهانی کالا تولید و صادر کنیم.