به گزارش ایفنا، دهقانی فیروزآبادی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: در سالهای گذشته برخی از دانشگاههای ما به دلیل نداشتن تجهیزات آزمایشگاهی در آموزش و پژوهش با چالشهای جدی مواجه بودند. از سوی دیگر به دلیل تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی وجود داشت برخی مواد موردنیاز آزمایشگاهها تأمین نمیشد و به همین دلیل برخی از دستگاههای گرانقیمت آزمایشگاهی بدون استفاده باقیمانده بود. بااینوجود جریان علمی در کشور به وجود آمد که با تکیه بر دانش و تخصص نیروهای بومی موفق شد این چالشها را مرتفع کند و در شرایط کنونی نزدیک به 90 درصد تجهیزات آزمایشگاهی در کشور تولید میشود.10 درصد باقیمانده نیز به دلیل محدودیت بازار و کمبود مشتری تولید نمیشود.
وی ادامه داد: مهمترین شریک معاونت علمی ریاست جمهوری در این سالها وزارت علوم بوده که با تشویق دانشگاهها در این زمینه تلاش کرده بازار تولیدات و تجهیزات آزمایشگاهی توسعه پیدا کند. از سوی دیگر در شرایط کنونی نزدیک به 360 شرکت تولیدی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی وجود دارد که 10 سال تجربه در تولید تجهیزات آزمایشگاهی دارند. این در حالی است که بازار داخلی در این زمینه اشباع شده است. به همین دلیل باید مرحله جدیدی در توسعه بازار شکل بگیرد. خوشبختانه با رویکردی که دولت سیزدهم در زمینه سیاست خارجی در پیش گرفته وضعیت در این زمینه رو به پیشرفت و توسعه است. رشد ما در این زمینه نسبت به سال گذشته تقریبأ سه برابر شده است. این وضعیت نشان میدهد ما باید افقهای جدیدی برای توسعه و ایجاد بازار برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی ترسیم کنیم.
لازم به ذکر است در این دوره نمایشگاه ۳۳۰ شرکت دانشبنیان حضور دارند و بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول و تجهیزات جانبی ارائه شده است. محصولات عرضه شده در این نمایشگاه در حوزههای سیزده گانه مهندسی پزشکی و زیست مواد، ارائهکنندگان خدمات کالیبراسیون، تجهیزات آزمایشگاهی با فناوری مناسب، مکانیک، شیمی و متالورژی، برق، الکترونیک، نرمافزار و شبیهساز، عمران و ساختمان، تجهیزات و ماشینآلات در حوزه فناوریهای راهبردی، نفت، گاز و پتروشیمی، مواد آزمایشگاهی، کشاورزی و محیطزیست، فیزیک پایه، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی و تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی خواهد بود.
تسهیل در ارائه تسهیلات لیزینگ و برنامهریزی جهت استفاده از ظرفیتهای موجود در قانون جهش تولید مانند اعتبار مالیاتی بهمنظور گسترش بازار بخش صنعت استفاده از پرداخت یارانه مطابق با سطح حمایتی بهمنظور توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و صنعتی زیستبوم نوآوری شامل مراکز نوآوری، شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری و مراکز هم آفرینی بهمنظور ایجاد و تجهیز فبلبها، آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی برای ساخت نمونه اولیه، تولید پایلوت و صنعتی شرکتها و استارتآپهای مستقر در مراکز فوق از دیگر حمایتهای معاونت علمی از این نمایشگاه اعلام شده است.
این نمایشگاه از 12 تا 15 دی ماه از ساعت 8 الی 15 برگزار خواهد شد.