دکتر علیرضا نبی کارآفرین و موسس گروه کارخانجات زیتون «آرشیا» گفت:
برگزاری نمایشگاه و نشان دادن توانمندی ایران اسلامی برای ما واجب است
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران «ایفنا»، دکتر علیرضا نبی کارآفرین و موسس گروه کارخانجات زیتون «آرشیا» گفت: در حال حاضر برگزاری نمایشگاه و نشان دادن توانمندی ایران اسلامی برای ما واجب است زیرا مردم به دلیل شرایط اقتصادی موجود، ما را با افغانستان یا کشورهای آفریقایی مقایسه می کنند.
علت اصلی این موضوع هم به عدم اطلاع از قدرت و توان ملی ما در عرصه اقتصادی بازمیگردد. پیش از این نمایشگاه ها بصورت تخصصی تر در زمینه های مختلف برگزار می شدند اما اکنون باید هر ماه یک نمایشگاه بزرگ برگزار کنیم و مردم دستاورد ها را ببینند تا موج خمودگی و رخوت موجود در جامعه کنار رود.
وی افزود: نمایشگاه امسال بعد از دو سال برگزاری ضعیف خیلی قدرتمند برگزار شده است و ما شاهد حضور افراد متوسط، بیشتر از لوکوموتیوها یا پیشران های اقتصادی هستیم. اگر هر بار پیشران های اقتصادی که بالای ده هزار نیرو در واحدهای صنعتی دارند در نمایشگاه حاضر شوند، اتفاقی برای صنعت غذا کشور نمی افتد ولی اگر این مجموعه ها جاهای کوچکتری در نمایشگاه بگیرند تا کارآفرین های سطح متوسط هم شرکت کنند و راه های مذاکره با مشتری را یاد بگیرند، خرید و فروش کنند، چرخ اقتصاد راه می افتد.
نبی با اشاره به اینکه در صنعت غذا به سمت تولید غذاهای فراسودمند، غذا دارو و غذاهای سنتی می رویم، بیان کرد: مردم در دوران شیوع بیماری کرونا فهمیدند که مهم تر از خوشمزگی، سلامتی غذا است و همین بیماری کرونا آگاهی مضاعفی به مردم داد و حال می بینیم که مردم برای خرید تنقلات ناسالم هزینه زیادی نمی کنند. امروز ما روغن زیتون یک لیتری را با قیمت سیصد هزار تومان در نمایشگاه و فروشگاه های بزرگ عرضه می کنیم، این قیمت برای روغن زیتون به دلیل کاهلی مسئولان مربوطه است. زمین های حاصلخیز برای کاشت زیتون کم نداریم که اگر در آن ها زیتون کاشته می شد، الان جنگل هایی از زیتون داشتیم. بنابراین زیتون کم اما تقاضا زیاد است که همین قیمت را بالا می برد، از سوی دیگر واردات هم مبتنی بر دلار بوده که این مورد هم نمی تواند مشکل را حل کند.
او ادامه داد: با تدابیر بسیار ساده می توان راهکارهایی ارائه کرد، ما نگفتیم که برای کشت نهال زیتون یارانه بدهید بلکه کشت نهال زیتون در اراضی را توسعه دهید. یک درخت زیتون حدود صد کیلو زیتون می دهد و هر کیلو حدود چهل الی پنجاه هزار تومان است؛ این موضوع توجیه اقتصادی دارد. نهاد کشاورزی می تواند نهال زیتون را به جای چنار در هفته درختکاری بکارد و این آگاهی سبب توسعه کشت زیتون می شود.
دکتر نبی درخصوص غرفه های فعال در نمایشگاه گفت: اکثر غرفه های این دوره غذاهای مناسب برای سلامتی و غذا دارو را ارائه می دهند و این غذاها جای غذاهای چرب و پر ادویه را گرفته و چقدر خوب است که مردم به غذاهای فراسودمند اقبال دارند. این هنر تولید کننده است که غذای خوشمزه و فراسودمند را عرضه می کند. باید گفت این دوره از نمایشگاه هجوم شرکت های روسی را شاهد هستیم، جنگ مورد تایید هیچ تفکر بشری نیست اما می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، اگر مدیریت درستی داشته باشیم می توانیم اتفاقات خوبی را در صنایع مختلف از جمله صنعت غذا رقم بزنیم. ما یکبار بازار روسیه را از دست دادیم اما این بار فرق می کند زیرا قبلا روسیه انتخاب میکرد که از ما غذا بخرد اما امروز روسیه مجبور است که از ما غذا بخرد، بنابراین فرصت بسیار مناسب است و میتوان بازار روسیه و اطراف را پوشش داد.