به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا از امروز به مدت ۴ روز با حضور شرکتهای ایرانی و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار کرد. در حاشیه این نمایشگاه همایشهای تخصصی نیز در خصوص موضوعات تجاری و زیرساختی از جمله حملونقل، مسائل پولی و بانکی، گمرکی، موافقتنامههای تجاری، همکاریهای علمی، گردشگری و دانشبنیان برگزار میشود.
افتتاحیه این نمایشگاه با حضور عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مسئولین و مقامات برگزار شد و در ابتدای این مراسم، علی آبادی با عرض خیرمقدم به آندری اسلپنف، وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، معاونین محترم وزیر و مقامات کشورهای ارمنستان، فدراسیون روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و عمان و همچنین هیات های همراه، سازمان همکاریهای شانگهای و سایر مقامات دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران، حاضر در این نمایشگاه، نسبت به برگزاری دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا در تهران ابراز خرسندی کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: بیشک برگزاری چنین نمایشگاههایی محلی است برای تعامل بیشتر و ارزشمند برای فعالان عرصه تجارت و صاحبان بنگاههای اقتصادی تا از این طریق شاهد رونق، توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی و اجرای پروژههای مشترک سرمایهگذاری باشیم.
وی با اشاره به اینکه با امضای توافق همکاری تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال 2019، تبادلات تجاری با این منطقه بیش از گذشته افزایش یافت و در نتیجه رشد ۲ برابری تجارت با کشورهای عضو را شاهد بودیم، گفت: با امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک و دسترسی به بازار ۱۸۰ میلیون نفری، نیز بیشک شاهد همکاریهای بیشتر تجاری با کشورهای عضو خواهیم بود.
به گفته وزیر صمت، ایران با جمعیتی بیش از ۸۵ میلیون نفر و در اختیار داشتن منابع کمنظیر انرژی، معادن، ظرفیتهای فراوان صنایع مختلف، خدمات فنی و مهندسی با فناوری بالا و دانشبنیان، موقعیت ژئوپلیتیکی در منطقه، دسترسی به شبکههای مواصلاتی ریلی، جادهای و خطوط حملونقل بینالمللی دریایی و دسترسی به شاهراههای فعال و لجستیک بینالمللی، نقش کلیدی در منطقه دارد.
علیآبادی دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا را بهترین فرصت برای ارائه بخشی از توانمندیهای شرکتهای ایرانی در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی عنوان کرد و افزود: بر اساس قوانین سرمایهگذاری در ایران، مشوقها و معافیتهای متفاوتی برای سرمایهگذاران به خصوص فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نظر گرفته و شرکتهای خارجی نیز میتوانند در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی، عمرانی پتروشیمی، علمی و فناوری و نفتی سرمایهگذاری به صورت مشترک با شرکتهای ایرانی همکاری کنند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه جایگاه بخش خصوصی در توسعه همکاریهای کشورها بسیار مهم است، اظهار کرد: در این راستا فعالیت هر چه بیشتر اتاقهای مشترک، ایجاد مراکز تجاری و مشارکت در نمایشگاه میتواند به ارتباط کشورها کمک شایانی کند. پیگیری مذاکرات انجام شده درباره ضرورت رفع مشکلات توسعه تجارت کشورها در منطقه اوراسیا از جمله لغو روادید تجاری، حل مشکلات حملونقلی، برقراری خطوط ارتباطی برای شرکتها، رفع موانع مربوط به نقل و انتقالات مالی و بانکی بهویژه ایجاد سازوکار تهاتر و استفاده از ارزهای ملی کشورها و تأمین استانداردهای طرفین با جدیت بیشتری انجام شود.
این مقام مسئول در پایان اظهار امیدواری کرد تا برگزاری این نمایشگاه و حضور در میزگردها، زمینه معرفی توانمندی کشورها در زمینههای صنعتی، تجاری و اقتصادی و امکان تبادلنظر تجار و بازرگانان را فراهم کند.