مدیر عامل شرکت فرزین تجارت داریان مطرح کرد؛
ایران از صنعت روز کشاورزی استفاده نمی کند/ افزایش واردات چای در پی کاهش میزان بارش
کاهش میزان بارش و کیفیت کاشت چای در ایران، موجب افزایش واردات این محصول از کشورهای خارجی شده است.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، شرکت فرزین تجارت داریان با ۴۰ سال سابقه در حوزه تولید و توزیع چای ایرانی، یکی از مجموعه های حاضر در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته است.
سید حسین حسینی مدیر عامل شرکت فرزین تجارت داریان با بیان اینکه محصولات این شرکت به کشورهای هندوستان و روسیه صادر می شود، گفت: میزان تولید چای در هر سال بر اساس میزان بارش متفاوت است. در مجموع
کمبود چای، کاهش سرانه بارندگی و نوسانات قیمت ارز، بخش صادرات را تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته او مشتریان خارجی نسبت به قیمت تمام شده محصولات حساس هستند و برخی اوقات ایران قیمت رقابتی را به دلیل تغییرات نرخ ارز از دست می دهد.
این مدیرعامل از هندوستان، سریلانکا و کنیا به عنوان بزرگ ترین تولید کننده های چای در جهان نام برد و گفت: نوع چای ایرانی با چای تولیدی این کشورها فرق می کند و مشتری های خاص خود را دارد. اگر سازمان کشتیرانی کشور به خوبی فعال باشد و بتوان قیمت تمام شده را در داخل کنترل کرد، می توان در بازار کشور روسیه به خوبی فعالیت کرد.
حسینی ادامه داد: با اینکه بخشی از چای تولیدی در داخل کشور مصرف می شود اما باز هم نیازمند واردات هستیم زیرا از یک سو سرانه مصرف چای در ایران بسیار بالاست و از سوی دیگر، میزان تولیدات داخل به دلیل کوچک شدن عراضی و کاهش کیفیت کاشت کم شده و پاسخگوی تقاضای مردم نیست. از طرفی ایران از صنعت روز دنیا در بحث کشاورزی استفاده نمی کند که همین مسئله هم موجب کاهش تولید داخل و افزایش واردات می شود.
وی در پایان یادآور شد: نمایشگاه همواره فرصتی مناسب برای ارتباط مستقیم تولید کننده با مشتریان بوده است.