عضو تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد؛
نمایشگاه می تواند الگوی تغذیه را در ایران اصلاح کند
مراسم افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقامحمدی مشاور اقتصادی دفتر رهبری و هومن رازدار مدیرعامل نمایشگاه های بین المللی ج.ا.ا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته ساعتی پیش در محل دائمی نمایشگاه های تهران افتتاح شد.
علی آقامحمدی عضو تشخیص مصلحت نظام و مشاور اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: تخصصی شدن تقسیم بندی های نمایشگاه اتفاق خوبی است. بخش خارجی به خصوص با حضور کشورهایی که روابط ایران با آنها رو به گسترش است، نسبتا موفق ظاهر شده و استقبال از نمایشگاه هم در ساعت های اولیه بسیار خوب بود که نشان می دهد مردم به این بخش توجه ویژه دارند.
وی با بیان اینکه نمایشگاه می تواند در اصلاح الگوی تغذیه در ایران موثر باشد، افزود: در حال حاضر گاهی در کشور کالری به اندازه تامین نمی شود و گاهی ۲۰ درصد مازاد است. از طرفی عده ای هستند که مشکل تغذیه دارند و انرژی لازم را دریافت نمی کنند. همچنین تنها تامین کالری از طریق غذا کافی نیست، باید ویتامین بدن هم تامین شود. با اقدامات صنعت غذا و کمیسیون های تشکیل شده، می توان این کار را انجام داد.
مشاور اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، هدفمندی یارانه ها را بهترین فرصت برای پیشرفت کشاورزی ایران دانست و اظهار کرد: با هدفمندی یارانه ها، کشت قراردادی توسعه وسیع پیدا می کند و خود واحدها هم می توانند با کشاورزان قرارداد منعقد کنند تا از بهترین بذرها بهره مند شوند. همچنین داشت و برداشت ها می تواند بهترین و آبیاری ها هم صرفه جویانه باشد. ایران باید در بخش صادرات هم به جایگاه خوبی دست یابد.
وی در پاسخ به اینکه برای رفع مشکلات تولیدکنندگان چه برنامه ای دارید، بیان کرد: یکسری از مشکلات تولیدکنندگان مسائل عمومی است یعنی سرمایه در گردش که به دلیل تغییر نرخ ارز اتفاق افتاده و حتما باید متناسب باشد. همچنین باید تامین مالی زنجیره ای برای آنها به وجود آید تا نقصانی نداشته باشند و بانک مرکزی وارد این حوزه شده است. برخی از اقدامات هم نیازمند هماهنگی است.
به گفته آقامحمدی دولت در نظر دارد با پرداخت یارانه نقدی و از طریق شیوه های مختلف، قیمت کالاها را کنترل کند. همچنین برای ۲۰۲۰ محله کشور که شامل ۱۹ میلیون نفر هستند، به صورت ویژه برنامه ریزی کرده، همچنین ۴۰۴۰ منطقه روستایی شامل ۱۳ هزار و ۵۰۰ روستا هم شامل این برنامه ریزی می شوند.