به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، سید احمدرضا علائی طباطبایی در گفتوگو با برنامه تهران 20 که به موضوع ارتباط نمایشگاههای بینالمللی تهران با ترافیکهای سنگین در پایتخت اختصاص داشت، گفت: از مرداد امسال شاهد هجمههای مدیریت شهری علیه نمایشگاه بینالمللی تهران بودیم اما موضع وزارت صنعت همواره سکوت بوده است زیرا معتقدیم که این موضوع فنی است.
وی افزود: متاسفانه هیچگاه ندیدم که مدیران شهری تمایلی برای برگزاری نشست مشترک و صحبت درباره این مسئله نشان دهند. نباید در خصوص موضوعات مربوط به معیشت و اقتصاد مردم احساساتی عمل کنیم.
علائی طباطبایی با اشاره به انتقادها درباره ترافیک تهران بر اثر نمایشگاهها گفت: اگر دغدغه ترافیک دارید چرا راهکارهای کاهش ترافیک را عملی نمی کنید؟ در نقشه مترو سال ۹۹ مصوب شده که ایستگاه نمایشگاه بینالمللی تهران هم احداث شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده که نشانگر لجبازی است.
وی ادامه داد: لجبازی شورای شهر و شهرداری تهران، علاوه بر مخاطبان نمایشگاهها، کارمندان وزارت ورزش، کارکنان صدا و سیما و حتی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی را هم از مترو محروم کرده است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ج. ا. ا اظهار داشت: دورههای برگزاری نمایشگاه ده روزه است؛ یعنی به ازای هر ۴ روز ۶ روز نمایشگاه نداریم. با یک حساب سر انگشتی میتوان دریافت که تعداد روزهای برگزاری ۱۲۰ و روزهای تعطیل ۲۴۰ روز است. چرا در آن ۲۴۰ روز همچنان ترافیک در آن محدوده طاقت فرساست؟
وی افزود: در ۴ ماه فصل گرم سال ما نه فقط به علت ترافیک بلکه کاهش مصرف برق و انرژی، درخواست کردیم ساعت برگزاری نمایشگاه به جای صبح تا بعد از ظهر، به زمان بعد از ظهر تا شب انتقال پیدا کند. اما نه شهرداری و نه پلیس پاسخ مکاتبههایمان برای عملی شدن این درخواست را ندادند. حداقل در نیمه دوم سال اجازه دهند که نمایشگاه از ساعت ۱۵ الی ۲۲ برگزار شود.
علائی طباطبایی در ادامه درباره انتقال نمایشگاههای پر مخاطب به شهر آفتاب گفت: با تقویت شهر آفتاب موافق هستیم و در همین راستا ۳۷ عنوان نمایشگاهی را از نمایشگاه تهران جدا کرده و به سایر سایتها واگذار کردهایم. رویکرد ما تقویت است حتی امسال برخی از نمایشگاهها را به ایران مال که یک مجموعه خصوصی است منتقل کردیم.
وی افزود: متاسفانه شهر آفتاب از نظر متخصصین نمایشگاهی، حاصل مکانیابی غلط است اما همین غلط را هم میتوان درست بهرهبرداری کرد. اما تاکنون اتفاق خاصی در این مورد صورت نگرفته است. نمایشگاه پر مخاطبی مثل نفت و گاز قرار بود در شهر آفتاب برگزار شود در صورتی که 25 روز مانده به نمایشگاه به دلیل عدم آمادگی دوستان شهر آفتاب برای میزبانی کنسل شد و مجدد به نمایشگاه تهران بازگشت. بنده اگر بجای مدیر شهر آفتاب بودم هرگز در انظار عمومی ظاهر نمیشدم.
لابیگری مانع برگزاری نمایشگاه نفت در شهر آفتاب شد
در ادامه تقدسینژاد مدیر شهر آفتاب گفت: سال ۹۵ مجموعه شهر آفتاب با ۱۲۰ هزار متر فضای نمایشگاهی و هتل ساخته شد. همان سال نمایشگاه کتاب در آنجا برگزار شد که به دلیل عدم آمادگی از فضای چادری استفاده کردند و اتفاقهای حاصل از آن، برند شهر آفتاب را خراب کرد. در مدیریت بعدی با نگاه غیر فنی شهر آفتاب به حاشیه رفت تا جایی که تصمیم بر فروش آن گرفته شد. اما سال ۱۴۰۱ بیست عنوان، امسال ۴۰ عنوان و برای سال بعد ۷۰ عنوان نمایشگاه در این مجموعه تعریف شده است. این سیر صعودی نشان می دهد که شهر آفتاب ظرفیت مخاطبپذیری دارد.
وی افزود: اقدامات صورت گرفته باعث شد که مصوبه فروش شهرآفتاب پس گرفته شود و حتی سهامداران هم منتظر ورود برای سرمایهگذاری هستند. میگویند مسیر شهرآفتاب دور است اما سال گذشته نمایشگاه موتور سیکلت شهر آفتاب، رکورد بازدید مردمی را در بین سایتهای نمایشگاهی شکست. مشکل اینجاست که اقدامی برای تقویت شهرآفتاب ندیدیم و وضعیت آنجا مرغ و تخممرغی شده است.
تقدسینژاد با اشاره به پیش قدم شدن خود برای صحبت با رازدار مدیر وقت نمایشگاه تهران و همچنین احمدرضا علایی مدیر فعلی، گفت: بنده به آقای علائی طباطباییگفتم که شما به عنوان مدیر شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج. ا. ا متولی صنعت نمایشگاهی در کل کشور هستید اما هر کسی به این سمت میرسد تمام فعالیت خود را بر سایت سئول متمرکز میکند. در صورتی که کشور ۳۳ سایت نمایشگاهی دیگر هم دارد.