در سالن اجلاس سران برگزار شد:
گرامیداشت روز جهانی نمایشگاهها
مراسم گرامیداشت روز جهانی نمایشگاهها با شعار ” نمایشگاهها، بیبدیل و غیرقابلجایگزین ” در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا) در این مراسم که با حضور مدیران و انجمنها، تشکلهای نمایشگاهی و فعالان این حوزه برگزار شد به ابعاد مختلف صنعت نمایشگاهی در راستای همافزایی بیشتر و رونق این صنعت تاکید شد.
در این مراسم علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت کشور به بررسی نقشه راه صنعت نمایشگاهی پرداخت و اظهار داشت: در دولت سیزدهم به این صنعت توجه اندکی صورتگرفته است اما مجریان برگزارکننده با همکاری اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف میتوانند با همراهی یکدیگر صادرات کشور را رونق دهند.
وی ضمن گلایه از بخشی از مجموعههای نمایشگاهی افزود: در برخی موارد غرفهداران و شرکتکنندگان از مجریان و سایتهای نمایشگاهی رضایت کافی ندارند به همین دلیل به نظر میرسد که باید در این حوزه ساماندهی مناسبی صورت گیرد تا حرکت بر مرزهای صادرات با بهرهگیری از نمایشگاه امکانپذیر شود که البته این امر نیازمند دانش روز و نوآوری در این صنعت است.
در ادامه این مراسم هومن رازدار، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز بیان کرد: نمایشگاهها از تاریخچه پرافتخار و قدیمی برخوردار است و باتوجهبه افق چشمانداز ۱۴۱۰ به یک مجموعه شتابدهنده موفق تبدیل خواهد شد.
سعید سیفی، رئیس انجمن نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز گفت: نمایشگاه سریعترین مسیر برای شکوفایی و رونق اقتصادی است و شعار همایش این دوره نیز بر اهمیت بیشتر به این صنعت کوشیده است زیرا در حقیقت جایگزینی برای نمایشگاهها وجود ندارد.
وی ادامه دارد: بر پایه آمارهای منتشر شده میزان تبادلات تجاری نمایشگاهها در جهان ۵۵۱ میلیارد دلار است که این میزان ۴ برابر کل بودجه کشور ایران است به همین دلیل این صنعت باید با تمامی قوا رشد کند
در ادامه حسن مرتجی، رئیس انجمن برگزارکنندگان نمایشگاههای خارجی نیز اذعان داشت: نجات اقتصاد کشور در گرو صادرات است که از نمایشگاه میتوان بهعنوان تسهیلگر برای رسیدن به این امر بهره برد
احمد محیط طباطبایی، رئیس کمیسیون ملی یونسکو ایران در ادامه این مراسم بر اهمیت برگزاری نمایشگاهها پرداخت و گفت: نمایشگاه به لحاظ ماهیتی با بازار حراجیها متفاوت و فلسفه وجود آن بر اساس اصل توسعه اقتصاد است.
در این مراسم هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور و رئیس فراکسیون صنعت نمایشگاهی در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: متأسفانه در کشور حمایتهای کافی و مناسبی از برگزاری نمایشگاهها صورت نمیگیرد به شکلی که در همین مراسم نیز یک مقام عالی از دولت مشاهده نمیشود درحالیکه همگان بر گشایشهای اقتصادی بهوسیله این صنعت اعتقاد دارند.
وی با گلایه از تصدیگری دولت در این زمینه گفت: بهطورکلی در راستای تصمیمگیری این حوزه باید از ایده انجمنها و بخش خصوصی مرتبط بهرهبرداری کرد و سیاستگذاری و نظارت بر عهده دولت و متصدی امر بخش خصوصی باشد به همین دلیل در مجلس شورای اسلامی نیز به دولت متذکر خواهیم شد که از دخالتهای نا به جا پرهیز کند.
منوچهر جعفری زاده، رئیس انجمن غرفه سازان نیز در ادامه گفت: جهان با گذر از پاندمی کرونا، مشتاق نمایشگاههای حضوری است زیرا این صنعت پیشران اقتصاد کشور است.
در ادامه شاهرخ مدرس، پدر صنعت نمایشگاهی ایران و پیشنهاددهنده برگزاری روز جهانی نمایشگاه به سازمان ufi گفت: باتوجهبه اهمیت صنعت نمایشگاهی کشور جای اختصاص روزی تحت این عنوان بسیار خالی بود در همین راستا کتابی در این زمینه به چاپ رساندیم و پیشنهاداتی به سازمان ufi ارائه شد و در پی آن مکاتبات بیشماری نیز از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ جهت نامگذاری انجام شد و خوشبختانه این پیگیریها به سرانجام رسید و در کل جهان روزی تحت عنوان صنعت نمایشگاهی به ثبت رسید که در ایران نیز این اقدام صورت خواهد گرفت
شهنام پاسدار عضو هیئتمدیره انجمن برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی تهران نیز در انتهای این مراسم به ایراد نکاتی کوتاه در خصوص اهمیت نشست نمایشگاه پرداخت و گفت: امروزه فعالان این حوزه انتظار حمایت از این صنعت را دارند تا با رفع موانع از سر راه متولیان نمایشگاهی این صنعت رشدی قابلتوجه را داشته باشد