به گزارش ایفنا، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه علیرضا بزرگی مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: شرکت شهرکهای کشاورزی برای توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی چند راهبرد را دنبال خواهد کرد. نخستین راهبرد فراهم کردن زمینه برای مشارکت همه ذینفعان است. توسعه در شرایطی رخ خواهد داد که همه ذینفعان در آن مشارکت داشته باشند و به همین دلیل ما روی این موضوع تأکید داریم. حاکمیت بهتنهایی نمیتواند این مسیر را طی کند و به همین دلیل من از همه ذینفعان دعوت میکنم در این مسیر ما را همراهی کنند. نکته دوم اینکه ما بر این باور هستیم که سرمایهگذاری در بخش کشاورزی باید از یک دروازه عبور کند. این دروازه نیز دو اهرم دارد که یکی مجوز و دیگری زمین است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی تنها 25 هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد. این در حالی است که شرکت شهرکهای کشاورزی 250 هزار هکتار زمین را مطالعه و امکانسنجی کرده که تقریبأ 50 هزار هکتار از این زمینها قابلیت توسعه گلخانهای را دارد که عدد بزرگی است. برای اینکه سرمایهگذاران را ترغیب به سرمایهگذاری کنیم یک بسته جذاب را تهیهکردهایم. در شرایط کنونی 1250 هکتار از این اراضی در فراخوانهای شرکت شهرکهای کشاورزی قرار دارد.
بزرگی تصریح کرد: در این بسته جذاب تصمیم گرفته شده که مالکیت قطعی به سرمایه داران داده شود. مزیت دیگر اینکه اگر یک سرمایهگذار اهلیت داشته باشد با همان قیمت پایه میتواند این زمینها را در اختیار بگیرد. ما نسبت به دولت گذشته مدت را افزایش داده و پیش پرداخت را کاهش دادهایم که این نیز یک مزیت به شمار میرود. تصمیم مهم دیگری که گرفته شده این است که اگر کسی در حوزه سرمایهگذاری به تعهدات خود عمل کند مشمول 40 درصد تخفیف میشود. نکته دیگر اینکه شرکت شهرک های کشاورزی به سمت مجوزهای بی نام حرکت کرده تا دغدغههای سرمایهگذاران را کاهش بدهیم. مزیت دیگر اینکه شرکت شهرکهای کشاورزی همه هزینههای مطالعه برای سرمایهگذاری را متقبل خواهد شد.
کشاورزی ما با چالشهای جدی در آینده مواجه است
صفدر نیازی، معاون آبوخاک وزارت کشاورزی دیگر سخنران این مراسم بود. وی در این مراسم گفت: امنیت غذایی مهمترین وظیفه وزارت جهاد کشاورزی و یکی از مولفههای اصلی امنیت ملی است. امروز وزارت جهاد کشاورزی مأموریتی برای خود در زمینه امنیت غذایی در نظر دارد و آن ارتقای بهرهوری است. ما باید بتوانیم در ده سال آینده بهرهوری را دو برابر کنیم. هدفگذاری بعدی که رئیسجمهور در تیرماه امسال اعلام کردند افزایش میزان تولید ما از 125 میلیون تن به 160 میلیون تن بوده است. این در حالی است که ما در زمینه تولید کشاورزی با چالشهای جدی مواجه هستیم. مهمترین چالشها در این زمینه تغییر اقلیم است. این در حالی است که در 50 سال گذشته دمای ایران در حدود دو درجه گرمتر شده است.
وی ادامه داد: چالش دیگر ما وابستگی شدید تولیدات کشاورزی به آبهای زیرزمینی و معیشتی بودن کشاورزی است. از سوی دیگر به دلیل قطعه قطعه شدن، اراضی کشاورزی مدیریت ناپذیر شدهاند. سرمایهگذاری در زمینه کشاورزی در 50 سال گذشته در حدود 5/3 درصد بوده که باید به 8 درصد برسد. این در حالی است که چالشهای ما در آینده در زمینه کشاورزی بیشتر خواهد شد و به همین دلیل باید به سمت کشاورزی هوشمند حرکت کنیم.
کشاورزان کشور نیاز به کمک دارند
رحیم مطهر نژاد، مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور سخنران بعدی مراسم افتتاحیه بود. مطهر نژاد در این مراسم گفت: در شرایط کنونی کشاورزان کشور نیاز به کمک دارند. به همین دلیل اولین تقاضای ما از دولت این است که کشاورزان را به حال خود رها نکنند و برای آنها برنامهریزی داشته باشند. در تابستانی که گذشت ما در بخشهایی از کشور با قطعی آب و برق مواجه بودیم. این در حالی است که کشاورزی در خط مقدم قطع انرژی کشور قرار گرفته بود که اتفاق خوبی نبود. هر چه کشاورزان در شرایط بدتری قرار داشته باشند تولید کمتر و بیکیفیتتری خواهند داشت و به همین دلیل ما ناچار به واردات خواهیم بود. به همین دلیل عقل سلیم حکم میکند که به جای اینکه رویکردی در پیش بگیریم که واردات را بیشتر کند به کشاورزان بهای بیشتری بدهیم و مشکلات آنها را حل کنیم.
بخش کشاورزی با فقدان سازمانهای بازار ساز مواجه است
عباس تقدسی نژاد، مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب نیز در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: کشاورزی یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی و کسب روزی حلال در جامعه است. در زمینه توسعه پایدار نیز یکی از مقولههای مهم کشاورزی است و با توجه به وضعیت اقلیمی که ما در ایران داریم باید به بخش کشاورزی در زمینه توسعه پایدار توجه ویژه داشته باشیم. رشد تولیدات کشاورزی در سالهای اخیر روند صعودی را طی کرده که امیدواریم با برنامهریزیهای بهتر این روند بهبود نیز پیدا کند. یکی از مؤلفههای مهم حکمرانی خوب ایجاد امنیت غذایی برای مردم است و راه رسیدن به امنیت غذایی نیز کشاورزی مطلوب است. در شرایط کنونی بخش کشاورزی با چالشهای متعددی مواجه است که نیازمند بازنگری در برخی رویکردهاست. نکته مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد فقدان سازمانهای بازارساز و بازاریاب است که این موضوع نیز باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
لازم به ذکر است ششمین نمایشگاه آیفارم در مساحتی بالغ بر 28 متر مربع و با حضور 280 شرکت با موضوع باغبانی، گلخانه، نهاده، سازمانهای نوین آبیاری، ماشینآلات، ادوات، تجهیزات و صنایع وابسته از 25 تا 28 مهرماه و از ساعت 10 صبح تا 17 در محل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب برگزار خواهد شد و بازدید برای عموم رایگان است.