به گزارش ایفنا، این نمایشگاه که به «ماینکس» معروف است در سه بخش اصلی اکتشاف، استخراج و فرآوری برگزار میشود و انواع صنایع تجهیزات و ماشینآلات معدنی، صنایع معدنی، شرکتهای مختلف سرمایهگذار، مؤسسات مالی و اعتباری و مهندسین مشاور در این نمایشگاه حضور دارند.
در این نمایشگاه 250 شرکت داخلی و خارجی از کشورهای روسیه، آلمان، جمهوری چک، ایتالیا، لهستان، سوئد، رومانی، ترکیه در این نمایشگاه شرکت کردهاند که نسبت به دوره قبل ۳۰ درصد افزایش پیدا کردهاند.
شرایط صنایع انرژی بر نمیتواند تا ابد ادامه داشته باشد
رضا محتشمی پور معاون معادن و فراوری مواد وزارت صمت در آیین افتتاحیه این نمایشگاه گفت: در سالی که گذشت ما در بخش معدن با قوانینی مواجه شدیم که این قوانین چالشهایی را برای بخش معدن به وجود آورد. افزایش عوارض، محدودیت و اعمال مالیات بر صادرات از جمله مهمترین این چالشها بود. ما تلاش کردیم این چالشها کاهش پیدا کند و یا از بین برود که در برخی زمینهها موفق بودهایم. نکته مهم این است که شرایطی که در سالهای گذشته درباره صنایع انرژی بر وجود داشته نمیتواند تا ابد ادامه داشته باشد. همه کشورها توسعهیافته سختگیریهای زیستمحیطی و کاهش میزان مصرف انرژی در دستور کار خود قرار دادهاند. به همین دلیل نیاز داریم روند افزایش بهرهوری را در دستور کار خود قرار بدهیم.
بخش معدن در سالهای گذشته با خام فروشی مواجه بوده است
حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران سخنران بعدی این مراسم بود. وی گفت: معدن زیربنای صنعت و اقتصاد در کشور را تشکیل میدهد. همه کشورهایی که توسعه پیداکردهاند در زمینه معدن برنامهریزی مدون و دقیق داشتهاند. داشتن معدن به تنهایی برای یک کشور تولید ثروت نمیکند و بلکه استفاده علمی از معادن در راستای رونق و توسعه اقتصادی است که میتواند بخش معدن را به عنوان زیربنای صنعت کشور معرفی کند. واقعیت این است که خام فروشی تنها در نفت و بخش ساختمانی نیست و بلکه در بخش معدن نیز با خام فروشی مواجه هستیم. این در حالی است که اگر قرار است در بخش معدن تحول ایجاد شویم میبایست خام فروشی متوقف شود و با استفاده از فناوریهای جدید بخش معدن به یک بخش مولد و تأثیرگذار در اقتصاد کشور تبدیل شود.
باید رشد اقتصادی را دنبال کنیم که منجر به استخراج بیشتر معادن نشود
جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: امروزه زندگی مادی بشر به استفاده از منابع طبیعی و خدادادی گره خورده است. از سوی دیگر رابطه معناداری بین رشد اقتصادی و بهرهبرداری از منابع معدنی وجود دارد. در سالهای اخیر و با توجه به اتفاقاتی که در حوزه زیستمحیطی رخ داده مفهوم توسعه پایدار پررنگ شده و محققان بر این نکته تأکید دارند که باید رشد اقتصادی را دنبال کنیم که منجر به استخراج بیشتر معادن نشود. این در حالی است که برخی از کارشناسان بر این باور هستند که این اتفاق باید به صورت نسبی رخ بدهد و بلکه به صورت مطلق امکانپذیر نیست. ایران با در اختیار داشتن 7 درصد معادن دنیا جز پنج کشور برخوردار در این زمینه است که یک مزیت ارزشمند برای ما به شمار میرود. اقتصاد دانشبنیان اقتصادی است که دانش و تکنولوژی متناسب را در بخشهای مختلف اقتصادی یک کشور رسوخ میدهد. به همین دلیل ما باید از این ظرفیت در کشور استفاده کنیم.