به گزارش ایفنا، عیناللهی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: امروز بزرگترین قدرت جمهوری اسلامی قدرت نرم است که نیروی انسانی در محوریت این قدرت نرم قرار دارد. این وضعیت در زمینه پزشکی نیز وجود دارد و هیچ حوزهای در علوم پزشکی در جهان وجود ندارد که ما در ایران نداشته باشیم. ما در طول 44 سال گذشته موفق شدهایم در همه حوزههای پزشکی و بهداشت ارتقا پیدا کنیم.
وی ادامه داد: امید به زندگی در ایران از 55 سال به 78 سال رسیده که به معنای این است که ما در این زمینه عملکرد موفقی داشتهایم. از سوی دیگر در کاهش مرگومیر نوزادان و مادران باردار و بسیاری از بیماریهای عفونی دستاوردهای مهمی به دست آوردهایم. در دوران کرونا جمهوری اسلامی یکی از کشورهای موفق منطقه بود که موفق شد در یک مدت کوتاه این بیماری را کنترل کند. در این زمینه ما شش نوع واکسن تولید کردیم و امروز نیز این آمادگی داریم که هر نوع واکسن را در مقابل هر تهدیدی تولید کنید. این نمایشگاه نیز نمایانگر بخشهایی از قدرت نرم جمهوری اسلامی است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در هشتمین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما)709 شرکت اعم از 427 شرکت داخلی و 282 شرکت خارجی حضور دارند. در زمینه مشارکتهای بینالمللی دولت سیزدهم اهتمام دارد که با همه کشورهای همسایه و دوست ارتباط برقرار کند. سلامت موضوع مشترک بین همه کشورهاست و جدا از سیاستهایی که کشورهای مختلف در پیش میگیرند همه آنها به موضوع سلامت مردم به صورت ویژه نگاه میکنند. به همین دلیل ما دوست داریم اگر کار ویژهای در زمینه سلامت در جمهوری اسلامی صورت میگیرد این کار ویژه را در کشورهای دوست و همسایه نیز ارائه کنیم. نمونه این اقدامات صادرات ربات جراح به اندونزی بود. ما این آمادگی را داریم که علم و دانشی که در زمینه پزشکی در اختیار داریم را در اختیار کشورهای جهان قرار بدهیم.
عیناللهی افزود: ما به دنبال ایجاد دنیای جدیدی در منطقه و با همکاری کشورهای همسایه هستیم که دانشمندان، اساتید و دانشگاهها بتوانند با هم تبادل نظر کنند و کنفرانسهای مشترک برگزار کنند. در واقع یک فضای جدید در مشارکت کشورها ایجاد شده که می بایست از این فضا به سود منافع ملی استفاده کرد. نقطه مشترک با کشورهای همسو نیز تولید دارو با کیفیت بالاست. ما روی موضوع کیفیت اصرار داریم و معتقدیم سازمان غذا و داروی ما یک سازمان استاندارد است که به کیفیت تجهیزات و دارو توجه ویژه دارد. ما در بخش بین المللی وزارت بهداشت توافقنامههای زیادی با کشورهای مختلف جهان بستهایم و امیدواریم بتوانیم این توافقنامهها را اجرایی کنیم. این در حالی است که تنها توافق نامه کافی نیست و بلکه اجرا و عملی کردن آن است که حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: با توافقاتی که با وزارت امور خارجه انجام شده ما در برخی کشورها رایزن سلامت منصوب کردهایم که این افراد تلاش میکنند در زمینه پزشکی و بهداشت با کشورهای دیگر رایزنی و گفتوگو کنند. ما معتقدیم جمهوری اسلامی در زمینه پزشکی دارای ظرفیتها و توانمندیهای بزرگی است که باید از این ظرفیتها استفاده شود. در گذشته ما ناچار بودیم در برخی زمینهها دارو وارد کنیم. این در حالی است که امروز با تلاشهایی که متخصصان ما انجام دادهاند موفق شدهایم از این چالشها عبور کنیم. امروز جمهوری اسلامی توانایی تولید هر واکسنی را دارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ما امروز به ازای هر ده هزار نفر 8/3 داروساز در کشور داریم که شاخص خوبی است. از سوی دیگر 12 هزار دانشجوی داروسازی در حال تحصیل هستند. این در حالی است که برنامه درسی ما مرتب در حال تغییر و بهروزرسانی است. ما به دنبال کیفیت و تولید مستمر دارو در زمینههای مختلف هستیم تا در سلامت مردم خدشه ایجاد نشود. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد حضور مؤثر بخش خصوصی در زمینه داروسازی بوده است. اتفاقی که کمک بزرگی به صنعت داروسازی کشور کرده است.
لازم به ذکر است هشتمین دوره از نمایشگاه ایران فارما بزرگترین گردهمایی تخصصی صنعت داروسازی 5 الی 7 مهر ماه سال 1402 از ساعت 9 صبح تا 18 عصر، در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.