به گزارش خبرنگار خبرگزاری نمایشگاهی ایران (ایفنا)، عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی بیمارستانها و مراکز درمانی در جمع خبرنگاران، درباره گردشگری سلامت ایران با بیان اینکه پزشکی جزء شریفترین مشاغل بشری است، گفت: فداکاری و ازخودگذشتگی پزشکان ایرانی فقط در دوران دفاع مقدس مشاهده نشد؛ بلکه در دوران کرونا هم معلوم شد که این فداکاری یک جریان ریشهدار و اصیل است که در دفاع مقدس به نوعی و در کرونا هم به نوع دیگر نمود پیدا کرد.
وی با اشاره به گردشگری سلامت به عنوان یک مقوله جالب و قابل توجه افزود: تلفیق بیماری با گردشگری یک مفهوم جدید به وجود میآورد که میتواند بهرههای انسانی به همراه داشته باشد. خدمات ایران به بیماران فقط به صورت درمان مستقیم نیست؛ بلکه جغرافیا، اقلیم و طبیعت آن هم برای دوران نقاهت بیماری مفید است.
ضرغامی وجود پزشکان حاذق، متخصص و مشهور را یکی از وجوه مهم ایران برای گردشگری سلامت برشمرد و اظهار داشت: بیمارستانهای ما تجهیزات پیشرفته دارند. همچنین قیمت مناسب خدمات به خصوص نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی، شانس ایران را برای جذب گردشگر بیشتر می کند.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی و دولت باید برای نگهداری از گردشگری سلامت تلاش کنند، گفت: باید دست دلالان و سوداگران از این زمینه حذف شود. تمام آژانسهایی که کار گردشگری سلامت انجام میدهند باید دارای مجوز و شناسنامه باشند. در حال حاضر از بین ۵ هزار آژانس فعال، حدود ۷۰۰ آژانس بیماران خارجی را جذب میکنند. همچنین 240 بیمارستان دارای مجوز داریم. با این سختگیریها تا حد زیادی از تعداد تخلفات و دلالیها کاسته شده است.
به گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، اقتصاد گردشگری سلامت مهم است اما شرافت مهمتر است.
وی درباره ارزآوری گردشگری سلامت برای کشور بیان کرد: گردشگری سلامت در سال 1401 یک میلیون و دویست هزار دلار درآمد داشته است. معمولا هر گردشگر سلامت سه برابر گردشگر معمولی هزینه میکند؛ بنابراین درآمد 700 تا 1000 دلار هر گردشگر معمولی در گردشگری سلامت سه برابر میشود. البته با توجه به اینکه زمان زیادی از دوران کرونا نگذشته، هنوز صنعت گردشگری به حد متعادل نرسیده است.
آنطور که آقای ضرغامی میگوید تعداد گردشگران در سه ماهه اول 1402، پنجاه و پنج درصد نسبت به سال 1401 افزایش یافته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: متاسفانه ناآرامیها صنعت گردشگری را تحت تأثیر قرار داد. نگاه ما به این صنعت، انسانی، اخلاقی، فرهنگی و مقابله با ایران هراسی است.
وی در نهایت با اشاره به برخی احکام قوه قضائیه در خصوص بیحجابها گفت:
اگر به یک هنرمند بگوییم که دو هفته یک بار گواهی سلامت بگیرد، طبیعتاً آن را نمیپذیرد. با شناختی که از آقای اژهای دارم مطمئن هستم که او خود هم از این احکام راضی نیست. اگر کسی مشکل روحی روانی دارد، شیوه درمان چیز دیگر است.
ضرغامی تأکید کرد: خوب است که دستگاهها با امر به معروف و نهی از منکر، اشکالات را برطرف کنند و در جهت سلامت جامعه قدم بردارند.