به گزارش ایفنا، در این مراسم عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب گفت: ما در حدود 2500 نوع غذا و نوشیدنیهای مختلف داریم. این در حالی است که از این ذخیره تمدنی در راستای توسعه، اشتغال و گردشگری به خوبی استفاده نکردهایم. در فرهنگ غنی ایرانی و فرهنگ اسلامی اهمیت زیادی به غذا داده شده و آنچه ما تناول میکنیم تأثیر مستقیم روی وضعیت جسمی، روحی و زندگی اجتماعی ما دارد.
وی ادامه داد: در اغلب رستورانها و اماکن گردشگری آنچه بیشتر دیده میشود انواع کباب است و به نظر میرسد ما غذا و فرهنگ غذای کشور را «کبابیزه» کردهایم. این در حالی است که تنوع غذایی در ایران به شکلی است که میتواند ما را در این زمینه به یک برند در جهان تبدیل کند.
مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب خاطرنشان کرد: از گذشته تا به امروز سه تمدن ایران، روم و چین سه مکتب مهم غذایی جهانی به شمار میروند. این در حالی است که چینیها و ایتالیاییها از ظرفیتهایی که در این زمینه داشتند استفاده زیادی کردند و با برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای مختلف در سطح جهانی منابع درآمدی قابل توجهی به دست آوردند. حتی کشورهایی مانند ترکیه که از ظرفیتهای کافی در این زمینه برخوردار نبودند نیز رویکردی در پیش گرفتهاند که در برخی مقاطع، میزان درآمدی که از حوزه گردشگری غذا به دست آوردند از منابع درآمدی ما از گردشگری بیشتر بوده است. به همین دلیل ما باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشیم تا بتوانیم از ظرفیتهای مهمی که در زمینه غذا در کشور داریم برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: نمایشگاهی که امروز افتتاح شد نسبت به نمایشگاه قبلی با افزایش 50 درصدی میزان مشارکت کننده و 50 درصد رشد فیزیکی مواجه بوده است. بیش از 100 شرکت مواد غذایی در این نمایشگاه حضور دارند و در حدود 16 هزار مترمکعب از فضای نمایشگاه شهر آفتاب به این نمایشگاهها اختصاص داده شده است.
باید برای ظرفیتهای غذایی ایران در کشورهای دیگر بازار ایجاد کنیم
در ادامه این مراسم عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت غذا یک صنعت مهم و تأثیرگذار در کشور و وضعیت سلامت مردم است و به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است. در این نمایشگاه پیشرفتهای زیادی مشاهده میشود که نشاندهنده علاقه و پشتکار متولیان برگزاری این نمایشگاه و شرکتهای تولیدی است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای صنعت غذا در ایران به شکلی است که ما نباید این صنعت را به برگزاری نمایشگاههای در سطح کشور خلاصه کنیم و بلکه باید در کشورهای دیگر که برای ما بازار به شمار میروند چنین نمایشگاههایی را برگزار کنیم. دولت باید در این زمینه برنامهریزی کند و شرایطی را فراهم کند که ما بتوانیم ظرفیتهای غذایی خود را در کشورهای دیگر نشان بدهیم. ایران بهتازگی عضو سازمان شانگهای شده و به همین دلیل ما باید از این ظرفیت در زمینههایی مانند تولید و عرضه مواد غذایی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که به کسانی که علاقه دارند و در راستای تقویت و توسعه تولید مواد غذایی در کشور فعالیت میکنند کمک کنیم و از آنها حمایت کنیم. مجلس شورای اسلامی از آمادگی لازم برای همکاری با تولیدکنندگان برخوردار است.
ظرفیتهای غذای ایران برای گردشگری در اولویت قرار نگرفته است
مسعود نصرتی قائم مقام و معاون توسعه و مدیریت سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور دیگر سخنران مراسم افتتاحیه پنجمین دوره جشنواره غذا و نوشیدنی های سرد و گرم ایرانی بود. وی گفت: همه شهرهای ایران دارای ظرفیت های گردشگری هستند و هیچ شهری در ایران وجود ندارد که دارای ظرفیت های گردشگری نباشد. از سوی دیگر هیچ روستایی در ایران وجود ندارد که شرایط پذیرایی از گردشگر ایرانی و خارجی را نداشته باشد. با این وجود اتفاقی که در این زمینه رخ داده این است که این ظرفیت ها در اولویت های ما قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: مهم ترین نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که ما باید در این زمینه ظرفیت سازی کنیم. یکی از مهم ترین ظرفیت هایی که می توان در زمینه گردشگری از آن استفاده کرد غذاهایی است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. من در گذشته شهردار رشت بودم ودر زمان مدیریت بنده شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو ثبت شد. پس از رشت این وضعیت برای کرمانشاه نیز به وجود آمد و به عنوان دومین شهر ایرانی در زمینه غذا در یونسکو ثبت شد. در شهر رشت در حدود 170 نوع غذا وجود دارد. هنگامی که فرانسه مدعی است 400 نوع پنیر دارد این نکته که در شهر رشت 170 نوع غذا وجود دارد جای تعجب ندارد. به همین دلیل ما باید در این زمینه ظرفیت سازی کنیم و با حمایت دولت، مجلس و خلاقیت بخش خصوصی در زمینه تولید و توسعه صنعت غذا پیشرفت کنیم. این در حالی است که در سال های اخیر ظرفیت پذیرش گردشگر خارجی ما به حداقل رسیده که باید در این زمینه تغییرات اساسی صورت بگیرد.
لازم به ذکر است پنجمین دوره نمایشگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی، کترینگ و رستوران ها از 20 تا ۲۳ تیرماه در نمایشگاه شهر آفتاب برگزار می شود.