به گزارش خبرنگار ایفنا، عصر امروز ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ نشست خبری پنجمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستوران و کترینگ با حضور مصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری و عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب در ساختمان معاونت گردشگری برگزار شد.
دکتر فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری با حضور در این نشست گفت: این نشست برای نمایشگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستوران و کترینگ است و در حوزه گردشگر گستره فعالیتهای که میتوانست در گردشگری تأثیرگذار باشد را افزایش دادیم. سیزده فدراسیون گردشگری و چهل میز تخصصی در معاونت گردشگری فعالیت دارند و یکی از موضوعات، موضوع خوراک و توجه به گردشگری خوراک است که در دنیا هم موردتوجه قرار دارد. از طرف دیگر بسیاری از هتلها، رستورانها و مجموعههای صنعت غذایی کشور وابسته به وزارت میراث فرهنگی هستند از این رو لازم بود تا نمایشگاهی که درخور جایگاه کشور ما باشد، برگزار شود. سیاست کلی وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری حمایت از رویدادهایی است که مرتبط با این حوزه در جای جای کشور برگزار میشود و تا پایان شهریور امسال بیش از ۳۰۰ رویداد گردشگری در کشور داریم که در حال برگزاری است، این نمایشگاه و نمایشگاه سفر کیش عمده آن هستند که فردا افتتاح میشوند، نمایشگاه صنعت هتلداری دیروز به پایان رسید و چند نمایشگاه در کشورهای همسایه در حال برگزاری است که در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت است.
او ادامه داد: این نمایشگاه چند سالی است در تلاش بود تا برگزار شود ولی به دلایل مختلف به تعویق افتاد تا اینکه توانست اجزای مختلفی که در صنعت حوزه رستوران و خوراک بود را در کنار هم آورد و بتواند بخش عمده ای از تامین کنندگان زیرساخت های مربوط به رستورانها را گرد هم آورد و فضایی ایجاد شود که بتوانند کسانی که در این صنعت کار میکنند از آن بهرهمند شده و فعالیتهای خود را گسترش دهند. کارهایی که بهصورت اقتصادی در حوزه خوراک انجام میشود امروز در کشور ما وسعت زیادی یافته و یکی از مهمترین صنایعی است که در کشور فعال است. وجود چنین نمایشگاههایی میتواند به بهبود فعالیتها، بهروزرسانی ماشینآلات و آشنایی با متد روز گردشگری خوراک کمک کند.
فاطمی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه تولیدکنندگان داخلی و خارجی حضور دارند، بیان کرد: امیدوارم این نمایشگاه بتواند جایگاه خود را در بین نمایشگاههای کشور باز کند، ما در کنار برگزارکنندگان خواهیم بود تا نمایشگاه خوبی را ارائه کنیم. این نمایشگاه در مجموعه شهر آفتاب برگزار میشود و این مجموعه در سالهای اخیر توانسته خود را در میان برگزارکنندگان نمایشگاهها جا انداخته و محلی برای حضور متخصصین نمایشگاهی در صنایع مختلف باشد.
تقدسی نژاد در این نشست گفت: فضای کار رسانه و حساسیت آن و عملکرد آن اگر کم ارزش تر از کار اجرایی نباشد قطعا بسیار با ارزش تر است که به یک رویداد سه الی چهار روزه، حتی در فرایند یک ساله میپردازد تا خروجی بهتری از نمایشگاهها را شاهد باشیم. پنجمین نمایشگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی، کترینگ و نوشیدنیها در شهر آفتاب برگزار میشود، این نمایشگاه در دو سالن A4 و A5 برگزار خواهد شد و فضایی نزدیک به ۱۶۰۰۰ متر مربع را به خود اختصاص داده و حدود پنجاه درصد مشارکتکننده بیشتر و پنجاهدرصد فضای نمایشگاهی بیشتر را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم. هیئتهای تجاری از کشورهای عراق، قطر و افغانستان حضور دارند، برندها و مجموعههای تجاری از کشورهای چین، آلمان و ترکیه و… در نمایشگاه حضور دارند.
وی افزود: تمرکز بر کیفیت سازی و بهتر شدن ظرفیتهای تولیدی تولیدکنندگان داخلی از برنامههای نمایشگاههایی از این دست است و اصل و اساس آن کمک به تولیدکنندگان داخلی است و همانطور که امسال با نام رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شده، برگزاری چنین نمایشگاههایی را در مسیر رشد تولید باید بررسی کنیم و به آن بپردازیم. خوشحالم که این پنجمین نمایشگاه را توسعهای آغاز میکنیم و خوشحالتر هستم از اینکه فضای نمایشگاههای b2b و تداوم آنها در کشور، اثرات ویژهای داشته باشد.
تقدسی نژاد با اشاره به برنامههای جدید مجموعه شهر آفتاب گفت: یکی از کارهایی که برنامه داریم تا به آن بپردازیم و اخیرا هم مورد توجه شهردار محترم تهران قرار گرفته و توافق هایی هم با آستان حضرت امام (ره) صورت گرفته تا بتوانیم فضای ۶۰۰ هکتاری را به فضای فعلی نمایشگاه شهر آفتاب اضافه کنیم، این عدد که قابل توجه هم هست به نیت راهاندازی نمایشگاههای دائمی در کنار نمایشگاه شهر آفتاب است تا در کنار برگزاری نمایشگاههای فصلی یا هفتگی بتوانیم در حوزههای مختلف نمایشگاههای دائمی را ایجاد و تلاش کنیم تا اصناف مختلف بتوانند حوزههای کارکردی و تخصصی خود را با نگاه بینالمللی آورده و در محدودهای که قابلیتهای خاص دارند، قرار دهند.
وی افزود: تفاهمنامه بین ما و وزارت علوم صورت میگیرد تا پارکهای علم و فناوری کشور در این محدوده متمرکز شوند و همه اینها کنار هم آینده امیدبخشی را برای نمایشگاه شهر آفتاب رقم خواهد زد و امیدواریم یک شهر نمایشگاهی را که درخور جمهوری اسلامی باشد را در این مجموعه ایجاد کنیم.
قاسم پور برگزارکننده این دوره از نمایشگاه در این جلسه گفت: صنعت نمایشگاهی در رشد و توسعه یک صنعت بسیار تأثیرگذار است، در دنیا ثابت شده که بعد از برگزاری یک نمایشگاه تخصصی آن صنعت میتواند تا ۱۶ درصد رشد کند و این هم به دلیل آن است که تمامی عوامل یک صنعت اعم از تولیدکنندگان، مصرفکنندگان، تشکلها و اتحادیهها حضور دارند و نیازها و مشکلات رفع و فرصتها مشخص و بر اساس آن صنعت برنامه خود را برای سال آینده و دورههای آینده طراحی کند.
او ادامه داد: این نمایشگاه از سال ۹۶ از مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب شروع شد و هر سال رشد متراژی را شاهد بودیم. نمایشگاه میتواند از اهمیت خاصی برخوردار باشد. ما انسانها با غذا تغذیه میکنیم که این غذا میتواند عاملی برای سلامتی ما و همینطور عاملی برای بیماری باشد. غذای سالم هزینههای سربار درمان را از دولت و خانوارها کم کند و جامعهای خلاق و پویا به وجود آورد در غیر اینصورت همه این ها معکوس شده و جامعه به سمت رکود پیش می رود.
قاسم پور با اشاره به اینکه بعد دیگر این نمایشگاه در حوزه گردشگری است، بیان کرد: وزارت گردشگری یک بخش گردشگری خوراک دارد و با توجه به پیشینه فرهنگی و تاریخی باید آن را حفظ و ادامه دهیم تا رونقی در گردشگری ایجاد کند. این نمایشگاه، نمایشگاه غذا و نوشیدنی است که طبق برآوردی که برای سال ۲۰۲۴ شده، گردش مالی این صنعت ۵/۴ تریلیون دلار بوده و ما به عنوان فردی که کافه دار، رستوراندار یا هتل دار نیستیم ولی به عنوان مشتری یا گردشگر وارد این جامعه میشویم بنابراین این صنعت، صنعت مهمی است که در دنیا برای خود قابل اهمیت و اشتغالزایی است. دستگاههایی که در این نمایشگاه هست تجهیزات پختوپز رستورانی اعم از غذاهای سنتی، فرنگی و غذای فوری و دستگاههای نوشیدنی گرم و سرد است، هرآن چه که یک رستوراندار یا هتل دار برای راهاندازی و پاسخگویی به درخواست مشتری نیاز دارد در این نمایشگاه وجود دارد.
وی افزود: از دوره چهارم نمایشگاه، رویکرد ما به گردشگری خوراک بود و در دوره پنجم رویدادهای جانبی را برگزار می کنیم که این رویدادها مهارتها و دانش صنعت را ارتقا می دهد و مهارت افزایش مییابد که همین موضوع در کیفیت محصولات ارائه شده در این صنعت را بهبود دهد. رویدادهای متنوعی از صنایع غذایی تا نوشیدنیها تعریف شده و ما به عنوان برگزارکننده این صنعت تفاهمنامههای را با انستیتو تحقیقات صنایع غذایی کشور که وابسته به دانشگاه شهید بهشتی است، بستیم که در حوزه سلامت غذا هدفگذاری شده تا بتوانیم برنامههای مسمتری در این حوزه داشته باشیم. در حوزه توسعه صنعت غذا و نوشیدنی با علم فرانچایز سعی داریم تا با انجمن بازاریابی علمی ایران به شیوههای درست فرانچایز بپردازیم تا جذب سرمایهگذاری در این صنعت را داشته باشیم، فرانچایز علمی به سرمایهگذار و سرمایهدار اعتماد و امنیت دهد و بداند سرمایهای که در آن صنعت میگذارد تحت شیوههای علمی و استاندارهای علمی مدیریت خواهد شد که در رونق صنعت بسیار تأثیرگذار است.
قاسم پور بیان کرد: ما از دورههای سوم سعی کردیم که هیئتهای تجاری را از کشورهای عربی دعوت کنیم و اکنون غرفه داران ما که در نمایشگاه حضور دارند در کشورهای قطر، عراق و عمان پروژههایی را گرفته و نزدیک به سه سال است که در آن کشورها فعالیت میکنند و این نمایشگاه سبب شد تا سرمایهگذاران داخل کشور در این کشورها فعالیت کنند. نمایشگاههای تخصصی مراودات بینالمللی را افزایش میدهد.