به گزارش خبرنگار ایفنا، بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) با حضور زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، سید محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، علایی طباطبایی مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی ج.ا.ایران و سایر مسئولان و مقامات صبح امروز در نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
دهقانی فیروزآبادی در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ گفت: الکامپ امروز با چیزی که دهه هفتاد شروع شد، خیلی فرق دارد و این خوشحالکننده است. شاید دهه هفتاد در نمایشگاه الکامپ شرکت میکردیم بیشتر با کسانی که عرضه کامپیوتر و خدمات اداری و بعضاً دیجیتال داشتند، مواجه میشدیم اما امروز شاهد حضور شرکتهای خوب به خصوص دانشبنیان هستیم که محصولات نرمافزاری و سختافزاری بسیار پیشرفته دارند و این روند رو به رشد یک نقطه امید برای کشور است و باید خدا قوت گفت به تمام کسانی که در این عرصه زحمت میکشند.
دهقانی فیروزآبادی در خصوص مسئله اقتصاد دیجیتال به چند فناوری کلیدی وابسته است، گفت: ما اگر بخواهیم در اقتصاد دیجیتال حرف بزنیم، در کشور و در دنیا ماندگار باشیم، در چند فناوری باید ورود کنیم. فناوری الکترونیک چه در بحث ریزتراشه و چه در بحث سنسور و حسگر که بخش ناگزیر در اقتصاد دیجیتال هستند. موضوع فناوری اشیا، اتصالات و ارتباطات یک موضوع فناوری جدی بر توسعه اقتصاد دیجیتال است به همین منظور هوش مصنوعی و فناوری که باید در تولید آن دقت کرد در تمام این حوزهها مهمتر است.
وی افزود: فناوری کاری با بشر میکند که هر وقت وارد زندگی انسان میشود یک چیزهایی را به انسانها میدهد و یک سری چیزها را میگیرد، این ذات فناوری است. برای مثال فناوری ماشینسازی و ماشینآلات وقتی به زندگی بشر ورود کرد، کار فیزیکی و کارهای سخت را از بشر گرفت و در مقابل بدن بشر از لحاظ فیزیکی ضعیف شد. فناوری شبکههای اجتماعی زمانی که وارد زندگی آدمها شدند، به آدمها این اجازه را دادند که بدون حضور فیزیکی شبکه ارتباطی بگیرند و در نقطه مقابل ارتباطات اجتماعی و خانوادگی انسانها را گرفتند.
معاون علمی رئیسجمهور در خصوص هوش مصنوعی بیان کرد: وقتی درباره فناوری هوش مصنوعی حرف میزنیم یعنی فناوری که قرار است به جای انسان فکر و طراحی کند، ما کمتر از ده سال آینده طراحی ساختمانها، خودروها و ابزارآلات و موضوعات دیگر را با هوش مصنوعی خواهیم داشت و به همین زودی هوش مصنوعی به بچههای ما یاد خواهد داد که لازم به فکر کردن نیست و آن چیزی که باید منتظر آن باشیم این است که بشر قابلیت فکر و اندیشه را از دست خواهد داد مگر این که سازنده هوش مصنوعی باشید و آن ذهن در مسیر ایجاد هوش مصنوعی و تولید آن بکار برده شود. لذا لازم است علاوه بر کاربرد آنها در اقتصاد در تولید آن هم برنامهریزی کنیم.
زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ در خصوص تجارت الکترونیک و بسترهای که نیازمند آن هستند، گفت: یکی از بسترهای اصلی که راس توسعه تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال نیاز دارد، توسعه زیرساختهای ارتباطی است. در حال حاضر ما در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم که زیرساختهای پرسرعت و باکیفیت و امن را تا دورافتادهترین نقاط روستایی برای مردم فراهم کنیم که بستر کسبوکارهای اینترنتی، اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک فراهم شود، اکنون نزدیک به ۹۲ درصد روستاهای بالای بیست خانوار به شبکه متصل و ۴۲۰۰ الی ۴۳۰۰ روستا در همین بیستویک ماه گذشته متصل شدند که میتوان گفت معادل چهار سال گذشته است و تا پایان امسال تمامی روستاهای بالای بیست خانوار را متصل خواهیم کرد که این ظرفیت ایجاد شود که در دورافتادهترین نقاط روستایی هم اگر خواستند از سکوهای خرید و فروش اینترنتی جنسی را خریداری کنند، این امکان برایشان و امکان ارتباط مردم با یکدیگر فراهم شود.
او ادامه داد: شعار این نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است، دولت برای بهتر شدن آینده اقتصاد دیجیتال در کشور در برنامه هفتم توسعه کشور یک بسته خوبی را پیشبینی کرده و هدفگذاری صورت گرفته این است که سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد که حدود هفت و نیم درصد است انشاالله به پانزده درصد برسد. برای رسیدن به این افق، دولت یک برنامه منسجم در برنامه هفتم پیشبینی کرده و یکی از سرفصلهای مهم برنامه توسعه، اقتصاد دیجیتال است.
تمامی دستگاههای کشور مکلف شدند که ظرف سال اول برنامه یعنی از شهریور امسال تا شهریور سال آینده، برنامه هوشمند سازی، تحول دیجیتال و توسعه اقتصادی در بخش خود را تهیه و تصویب هیئتوزیران برسانند و در این برنامه گفته شده که باید به فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و فناوریهای نوین توجه کنند. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مکلف شده تا زیرساختهای ارتباطی و پردازشی لازم را فراهم کند.
این نمایشگاه در مساحت ۳۶ هزار مترمربع و با حضور ۴۷۰ شرکت داخلی و ۱۲ شرکت خارجی از جمله فرانسه، آمریکا، کانادا، ژاپن و چین از تاریخ ۴ لغایت ۷ تیرماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.