به گزارش ایفنا؛ وزیر ارتباطات در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه شناسایی همه ظرفیتهایی است که در زمینه پست در کشور وجود دارد تا در عرصه بینالمللی بروز و ظهور پیدا کند. ما باید تلاش کنیم لجستیک هوشمند و خدمات باکیفیت و تضمینشده به مردم ارائه کنیم و به همین دلیل همه تلاش ما این است که این اتفاق رخ بدهد.
زارع پور ادامه داد: در کشور ما اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای اینترنتی از بسیاری از کشورها زودتر آغاز شد و در شرایط کنونی نیز رونق گرفته است. در شرایط کنونی در حدود 98 درصد پول کشور به صورت الکترونیکی جابهجا میشود که حتی از کشورهای توسعهیافته نیز وضعیت بهتری داریم و در جهان کشور اول هستیم. کشور دوم آمار 90 درصد جابهجایی را دارد. این موضوع نشان میدهد که زیرساختها در کشور ما آماده است.
وی تصریح کرد: اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای اینترنتی به زیرساختهایی نیاز دارد که در حوزه کاری وزارت ارتباطات است. جمهوری اسلامی نه تنها در شهرها و بلکه در روستاها نیز جز کشورهای پیشرو در زمینه دسترسی مردم به اینترنت است. در شرایط کنونی نزدیک به 92 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات دسترسی پیدا کردهاند. این اتفاق مهمی است که در کشور رخ داده است. ما امیدواریم تا پایان سال دیگر روستایی وجود نداشته باشد که دسترسی به اینترنت نداشته باشد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: تا شبکه اطلاعرسانی و دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد صحبت از اقتصاد دیجیتال معنا ندارد. پروژه بزرگ فیبر نوری آغاز شده و تاکنون در حدود سه میلیون دویست هزار خانوار تحت پوشش قرار گرفتهاند. ما امیدواریم بتوانیم تا پایان سال 10 میلیون خانوار و تا پایان سال 1404 در حدود بیست میلیون خانوار را تحت پوشش قرار بدهیم. موفقیت این پروژه میتواند محیطی امن و قابل اتکا برای کسبوکارهای اینترنتی به وجود بیاورد که یکی از بهرهبرداران آن حوزه تجارت الکترونیک خواهد بود.
وی ادامه داد: در زمینه سکو و پلتفرمها نیز ما جز اولین کشورهایی بودیم که پلتفرمهای بومی داشتهایم. این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان در این زمینه با چالش مواجه هستند. ما باید گامهای تکمیلی برای کامل شدن پلتفرمهای بومی برداریم که خوشبختانه روز به روز در حال نوآوریهایی در این زمینه هستیم. نکته دیگری که برای تقویت زیرساخت ها باید مورد استفاده قرار بگیرد لجستیک قابل اتکا هوشمند است.
زارع پور گفت: با وجود همه تلاشها و زحماتی که صورت گرفته ما هنوز راه درازی در پیش داریم که بتوانیم به یک پست هوشمند برسیم. به همین دلیل ما باید با تحلیل دادههای کلان و استفاده از هوش مصنوعی بتوانیم گامهای مؤثری برای ارائه خدمات تضمین شده قابل اتکا به مردم ارائه کنیم.
سیزده تجهیز پرکاربرد فناوری اطلاعات که یک آرزو بود محقق شد
سید محمد موسوی، معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود. وی در این مراسم گفت: دولت سیزدهم بین وزارتخانههای مختلف یک رویکرد تعاملی به وجود آورده که نویدبخش همکاری بخشهای مختلف دستگاههای اجرایی کشور است. ما 13 تجهیز پرکاربرد فناوری اطلاعات که یک آرزو به شمار میرفت را با رویکرد تعاملی در وزارت صمت و وزارت ارتباطات و بخشهای دیگر آغاز کردهایم.
موسوی ادامه داد: شرکت ملی پست به عنوان یک مکمل و توسعهدهنده فضاهای خالی اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک امروز نقش فعالی در صنعت نرمافزار و اقتصاد دیجیتال دارد. به همین دلیل نیز در شورای سیاستگذاری موضوعات مهمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است. شرکت ملی پست روشهای سنتی و رویکردهای گذشته را کنار گذاشته و لجستیک و همکاریهای لازم را با شرکتهای دانش بنیان صورت داده تا شاهد توسعه اقتصاد دیجیتال با محوریت شرکت های دانش بنیان در آینده باشیم.