به گزارش «ایفنا»؛ در این مراسم سید مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: در نمایشگاه بیست ودوم 116 شرکت معتبر داخلی و چهار شرکت خارجی شرکت کردهاند. با توجه به تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده برگزاری چنین نمایشگاههایی قابل تقدیر است. به همین دلیل باید از شرکتهایی که در چنین شرایطی به صورت مؤثر فعالیت میکنند تقدیر و تشکر کرد.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاههایی این است که شرکتهای داخلی علاوه براینکه محصولات تولیدی خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهند شرایطی فراهم میشود که بتوانند این محصولات را به بازارهای خارجی نیز ارسال و با شرکتهای خارجی نیز ارتباط برقرار کنند. ما امیدواریم برگزاری چنین نمایشگاههای بتواند به تقویت تولید تجهیزات ورزشی در کشور کمک کند.
هاشمی تصریح کرد: با توجه به حمایتهایی که دولت انجام میدهد شرایط برای حضور شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه فراهم شده و به همین دلیل نیز شاهد فعالیتهای گسترده شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه هستیم. با این وجود ما هنوز با محدودیتهایی مواجه هستیم. ما در حال آمادهسازی تیم های ورزشی برای حضور در بازیهای آسیایی هستیم اما برای برخی محصولات ورزشی که موردنیاز ورزشکاران کشور است با محدودیت و چالش مواجه هستیم. به همین دلیل مجبور هستیم از برخی محصولات باکیفیت کشورهای دیگر استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بازیهای آسیایی همه تیمها با قدرت کامل حضور پیدا میکنند و به همین دلیل ما باید از بهترین امکانات برای آمادهسازی ورزشکاران استفاده کنیم. بدون تردید اگر حمایت دولت نباشد شرایط مناسب برای آمادهسازی ورزشکاران فراهم نخواهد شد. خوشبختانه در سالهای اخیر این حمایتها بیشتر شده است.
سنسورهای توپهای جام جهانی فوتبال در ایران تولید شد
محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در این مراسم گفت: رشد صنایع ورزشی در سال گذشته در حدود 18 درصد بوده و در برخی زمینه مانند تولید توپ ورزشی ما با رشد 65 درصدی مواجه بودیم و بالغ بر چهار میلیون و پانصد هزار توپ در سال گذشته در کشور تولید شد. من همین جا از سرمایهگذاران درخواست میکنم که به حوزه تولید تجهیزات ورزشی به عنوان یک حوزه در حال رشد و با سود بالا توجه کنند. کشور ما با توجه به رشد و بالا رفتن سن جمعیت به تجهیزات ورزشی نیاز دارد. این در حالی است که مردم ما درسن های مختلف نسبت به ورزش اقبال خوبی از خود نشان میدهند.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در حوزه تجهیزات ورزشی رو به رشد خواهد بود و جز اولویتهای ما در سرمایهگذاری در صنعت کشور قرار دارد. در حوزههایی که شرایط تولید تجهیزات ورزشی نداریم مجوز واردات محدود به وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک داده شده تا ورزشکاران ما در مسابقات بینالمللی با مشکل مواجه نباشند. با این وجود ما در زمینههای مختلف مانند تولید البسههای ورزشی گامهای مهمی برداشتهایم. به عنوان مثال ما امسال در تولید کفشهای تخصصی کوهنوردی با فدراسیون کوهنوردی همکاریهای لازم را انجام دادیم. البته در حوزه طنابهای کوهنوردی هنوز با مشکل مواجه هستیم و به همین دلیل واردات داریم.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت تصریح کرد: در حوزه تجهیزات بدنسازی ما عملکرد خوبی داشتهایم و نه تنها در عرصه داخلی موفق شدهایم نیازهای داخلی را مرتفع کنیم و بلکه به کشورهای منطقه صادرات نیز داشتهایم. سنسورهای توپی که در جام جهانی قطر مورد استفاده گرفت از نظر شتاب سنج و جهت سنج در داخل ایران تولید شده بود که از همه استانداردهای بینالمللی در تولید آن استفاده شده بود. ما در زمینه تولید توپ والیبال و بسکتبال نیز به این خودکفایی دست پیدا کردهایم که بتوانیم توپهایی در حد استانداردهای بینالمللی تولید کنیم. به همین دلیل ورزشکاران ما نباید در این حوزهها دغدغهای داشته باشند.