به گزارش ایفنا، علی عسگری در این زمینه گفت: هلدینگ خلیج فارس در سال 1401 با همان امکاناتی که در اختیار داشته در حدود یک میلیون تن ظرفیت تولیدی خود را افزایش داده است. از سوی دیگر فروش خارجی ما در حدود پنج میلیارد دلار بود که در پایان سال به حدود 2/6 میلیارد دلار رسید. البته اگر میزان گازوئیلی که ما باید صادر میکردیم و صرف مصارف داخلی شد هم صادر میشد میزان صادرات ما در سال 1401 در حدود هفت میلیارد دلار میشد. در شرایط کنونی قیمت کل تولیدات هلدینگ خلیج فارس بیش از 15 میلیارد دلار است.
وی ادامه داد: بخشی از تولیدات بین مجتمعی است و یک مجتمع تولید میکند و به بخشهای دیگر میدهد، بخشهایی در بورس و برای کارخانههای دیگر عرضه میشود و بخشی نیز به صورت مزایده به فروش میرود. مجموع این تولیدات بیش از 15 میلیارد دلار است که رقم دقیق آن در آینده اعلام خواهد شد.
رئیس هلدینگ خلیج فارس تصریح کرد: زمانی که بنده مدیریت این هلدینگ را بر عهده گرفتم میزان سهام همه شرکتهای خلیج فارس در بورس در حدود 730 هزار میلیارد تومان بود. این در حالی است که در سال 1401 این رقم از مرز هزار میلیارد تومان گذشت و در شرایط کنونی نیز از 1400 هزار میلیارد تومان عبور کرده است. این اتفاق به معنای دو برابر شدن سهام هلدینگ خلیج فارس در بازار بورس است. در گذشته هلدینگ خلیج فارس در حدود 11 درصد کل سهام بورس را در اختیار داشت که اخیرأ 14 درصد سهام کل بورس را به خود اختصاص داده است. این وضعیت نشان میدهد که یک حرکت پرشتاب برای رشد و توسعه در هلدینگ خلیج فارس در حال شکلگیری است.
وی گفت: ما در سال گذشته 32 هزار میلیارد تومان به مقوله توسعه اختصاص دادیم که رقم قابلتوجهی است. از سوی دیگر 24 هزار میلیارد تومان سود خالصی که ما در سال گذشته به دست آوردیم بین سهامداران توزیع شد. سود هلدینگ خلیجفارس در ماههای پایانی سال 99 در حدود 67 هزار میلیارد تومان بوده که این میزان سود در سال 1401 به 95 هزار میلیارد تومان رسید و ما به دنبال این هستیم که در پایان سال 1402 سود هلدینگ خلیج فارس به 135 هزار میلیارد تومان برسد. این میزان سود در تاریخ شرکتها در ایران بیسابقه بوده است.
علی عسگری درباره پروژههای نیمهکاره هلدینگ خلیجفارس تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهایی که ما انجام دادیم قرار بود چهار پروژه نیمهکاره در سال 1401 به نتیجه برسد که تقریبأ این چهار پروژه به نتیجه رسیده است. البته هنوز به دلیل برخی مشکلات مانند تحریمها نتیجه نهایی به دست نیامده است. یکی از این پروژه ها پالایشگاه هویزه بود که ظرفیت آن 500 میلیون فوت مکعب در روز است که آغاز به کار کرده است. مگا پروژه الفین گچساران دیگر پروژه بزرگی است که به احتمال زیاد در خردادماه امسال و به دست رئیسجمهور افتتاح خواهد شد. هدف ما این است که در سال 1402 هشت پروژه دیگر را نیز به بهرهبرداری برسانیم که این اتفاق یک تحول چشمگیر در زمینه تکمیل پروژههای کشور به شمار میرود.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس درباره شرایط ورود مواد اولیه به واحدهای تولیدی گفت: کمیسیون تنظیم بازار در این زمینه وجود دارد که وضعیت واردات و صادرات را مدیریت میکند. در شرایط کنونی رشد صنایع پتروشیمی در حدود پنج درصد بوده در حالی که عرضه آنها 30 درصد افزایش داشته است. سؤال مهم این است که این 25 درصد کجا رفته است؟ به تعبیر دیگر باید در این زمینه دنبال پرتقال فروش باشیم. به نظر میرسد برخی در این زمینه قاچاق انجام میدهند و به همین دلیل نیاز به سیستمی داریم که نظارت کند این 25 درصد چرا به دست مردم نرسیده است. در این زمینه باید تلاشهای بیشتری صورت بگیرد تا زحمات تولیدکنندگان و صنایع از بین نرود.