به گزارش ایفنا، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در مراسم اختتامیه ایران اکسپو (2023) گفت: ما به دنبال رفع تبعیض در صادرات هستیم و نمایشگاهی که برگزار شده تبلور همین موضوع بود که زمینه برای صادرات انواع تولیدات داخلی به خارج از کشور فراهم خواهد بود. هدف ما این است که اشخاص حقیقی و حقوقی بتوانند در زمینه صادرات و ارتباط تجاری با کشورهای دیگر در وضعیت خوبی قرار داشته باشند و با چالش جدی مواجه نباشند که در این زمینه اقدامات لازم صورت گرفته است.
آقامیری ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی باید کمک کند که در برخی بخشها زمان ارائه خدمات کوتاه شود و به همین دلیل سامانههایی باید در خدمت بخش خصوصی و صادرکننده قرار داشته باشد که ما به زودی این سرویس را در اختیار صادرکنندگان قرار خواهیم داد. بخش کشاورزی با وجود اقلیم چهارفصلی در ایران در برخی زمینهها مزیت نسبی برای تولید و صادرات محصولات دارد و در برخی محصولات کشاورزی با مزیت مطلق مواجه است. به همین دلیل این ظرفیت وجود دارد که ما بتوانیم با قیمت مناسب و حمایتهایی که در این زمینه انجام خواهد شد صادرات کشاورزی کشور را ارتقا بدهیم.
وی تصریح کرد: ما در وزارت جهاد کشاورزی از این آمادگی برخوردار هستیم که از همه شرکتهایی که با تولید و خدمات دانشبنیان بتوانند بهرهوری را در بخش کشاورزی افزایش بدهند حمایت کنیم. این حمایتها هم شامل ایجاد تسهیلات و هم حمایتهای معنوی خواهد بود. هدف ما این است که میزان صادرات غیرنفتی را در کشور افزایش بدهیم.
700 مذاکره اقتصادی در ایران اکسپو (2023) برگزار شد
در ادامه این مراسم سید مهدی نیازی سرپرست وزارت صمت گفت: در نمایشگاه ایران اکسپو (2023)75 شرکت در 12 گروه کالایی حضور فعال داشتند. از سوی دیگر همه 31 استان کشور در این نمایشگاه محصولات خود را عرضه کردند و حضور تأثیرگذار داشتند. هدف ما این بود که در این نمایشگاه همه ظرفیتهای ملی، منطقهای، جغرافیایی و سرزمینی در معرض دید فعالان اقتصادی قرار بگیرد که از 71 کشور دنیا در این رویداد گرد هم آمدند. این در حالی است که 1200 فعال اقتصادی و تاجر در این نمایشگاه حضور داشتند که از نزدیک از ظرفیتهای صادراتی ایران بازدید کردند.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از برگزاری این نمایشگاه دولت اهتمام ویژه داشت. آقای رئیسجمهور نسبت به این موضوع پیگیری جدی داشتند و روز افتتاحیه در نمایشگاه حضور پیدا کردند. معاون اول رئیس جمهور نیز در این نمایشگاه حضور داشتند و در راستای برگزاری بهتر این نمایشگاه دستورات لازم را صادر کردند. در بخشهای دیگر دولت نیز وضعیت به همین صورت بود و همه بخشهایی دولت همکاریهای لازم را برای برگزاری این رویداد مهم اقتصادی داشتند که در همینجا از همه این عزیزان تشکر میکنم.
نیازی تصریح کرد: در این زمینه زحمات وزارت امورخارجه، وزارت کشور، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، صداوسیما و منطقه آزاد درخشان تر بود که از این عزیزان تشکر ویژه میکنیم. واقعیت این است که گستره وسیع و ویژهای از سوی دولت به وجود آمد تا این رویداد به صورت آبرومندانهای برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعاتی که به من داده شده در حدود 700 مذاکره در این نمایشگاه بین گروههای تجاری و اقتصادی برگزار شده و تفاهمهای مهمی نیز صورت گرفته است. در این رویداد دیدارهای دولتی نیز برگزار شد. 19 کشور در عالیترین سطوح اعم از معاون رئیس جمهور، وزیر، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت و… در این نمایشگاه حضور داشتند. در نتیجه دیدارهایی با مسئولان دولتی در سطوح مختلف صورت گرفت که همگی از اثرات جانبی این رویداد بزرگ بود.
سرپرست وزارت صمت گفت: برگزاری این رویداد به خوبی نشان داد که ما میتوانیم در شرایط سخت تحریمی فعالیتهای اقتصادی خود را گسترش بدهیم و در راستای خنثیسازی تحریمها حرکت کنیم. امیدوارم بتوانیم در سال آینده و در ابعاد وسیعتری در خدمت کشورهای منطقه همسو باشیم و بتوانیم ابعاد و گستره چنین نمایشگاههایی را گسترش بدهیم.